Norden synonym, annat ord för norden, vad betyder norden, förklaring, uttal och böjningar av norden.

Vad betyder och hur uttalas norden

Norden uttalas nord|en och är ett substantiv bestämd form.

Norden betyder:

Ordformer av norden

Singular

norden
bestämd grundform
nordens
bestämd genitiv

Norden är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Norden översättning

Engelska

Scandinavia, the Nordic (Scandinavian) countries

Hur används ordet norden

  1. Med tiden lindrades följderna av fredlöshet, så att egendomsförlusten inskränktes till lös egendom. Så småningom kom den ovillkorliga fredlösheten att ersättas med bötesbelopp som den kränkta parten inte kunde neka att ta emot. Lindrigare fredlöshetsstraff gällde i hela landet, bland annat i Magnus Erikssons landslag. Efter 1483 gällde den hela Norden.[källa behövs] Denna typ av fredlöshet benämndes biltoghet. (wikipedia.org)
  2. Den närmare definition av advokat skiljer sig mellan olika länder. I Norden liksom i kontinentaleuropa är en advokat vanligen en utbildad jurist med särskilda kvalifikationer som är upptagen i en särskild medlemsorganisation eller register (advokatsamfund). (wikipedia.org)
  3. En galeas är en skuta av viss typ, vanligen med ketchrigg, mycket vanlig i Norden fram till andra världskriget. Galeaser användes främst på Östersjön, längs Sveriges kuster och på svenska insjöar samt längs den tysk-holländska Nordsjökusten. (wikipedia.org)
  4. Gastronet Nordic, Nätverket för de gastronomiska akademierna i Norden och deras vänföreningar definierar Gastronomi på följande vis: Matens och måltidens vetenskap, hantverk och konst. (wikipedia.org)
  5. Nedanstående arter finns representerade i Norden. (wikipedia.org)
  6. I Norden har vi haft en rik bondedemokrati. Vikingarna hade på sina handelsresor och rövarstråt ett stort behov att ty sig till varandra. Hemmavid fanns ättegemenskapen och dessa gemensamhetsinrättningar kom att inbakas i det nordiska gille-väsendet. Gillet i Bjälbo var nog unga handelsmän som hade gått ihop ett bolag under sina vikingafärder i österled.[källa behövs] Det är inte ens säkert att de var kristna, för Bjälbostenen saknar kristen utsmyckning. (wikipedia.org)
  7. Flussmedlet soda utvanns ur urlakning av havsalger från havet. I Böhmen, Tyskland och Norden använde man ursprungligen pottaska från bok- eller barrträdsaska. Järnföroreningar gjorde pottaskeglaset gröntonat, och på 1500-talet börjar man använda brunsten för att färga av glasmassan. (wikipedia.org)
  8. Ursprungligen fanns det i Norden tre olika former av traditionell brottning (wikipedia.org)
  9. Golfbyxan var en vidareutveckling av 1700-talets knäbyxa, och dök först upp i USA bland basebollspelare på 1840-talet, som en del av laget "New York Knickerbockers" uniform. Via brittiska golfspelare spred den sig sedan över Europa på 1910-talet och blev snabbt mycket populär även bland cyklister, på grund av att den saknar fladdrande byxben som kan fastna i ekrarna. I Norden blev den även en mycket populär byxa bland längdskidåkare. (wikipedia.org)
  10. Granen är ett barrträd och barren sitter strödda i mycket stora antal på varje skott men växlar mycket i storlek, form och riktning. Granen är också mycket omväxlande med avseende på kronans form, beroende på huvudgrenarnas riktning och kvistarnas ställning. Kottefjällen har också varierande form. Den är antagligen det mest mångformiga trädet i Norden. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Norden Synonymer Betyder Uttal