Nordeuropé synonym, annat ord för nordeuropé, vad betyder nordeuropé, förklaring, uttal och böjningar av nordeuropé.

Vad betyder och hur uttalas nordeuropé

Nordeuropé uttalas nord|europé och är ett substantiv.

Ordformer av nordeuropé

Singular

nordeuropé
obestämd grundform
nordeuropés
obestämd genitiv
nordeuropén
bestämd grundform
nordeuropéns
bestämd genitiv

Plural

nordeuropéer
obestämd grundform
nordeuropéers
obestämd genitiv
nordeuropéerna
bestämd grundform
nordeuropéernas
bestämd genitiv

Nordeuropé är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nordeuropé

  1. Inom traditionell västerländsk konst avses med hudfärg vanligen en gulbeige färg som påminner om nordeuropéers hudfärg. En konsthistorisk term för hudfärg är karnation, efter carne, (kött). (wikipedia.org)
  2. Primärt laktosintoleranta européer/nordeuropéer tål några glas mjölk om dagen, i synnerhet om mjölken dricks i samband med måltider. Av de ca 7% etniska svenskar som bär på genotypen för laktosintolerans så konsumerar 76% mjölk ändå. Däremot så konsumerar endast 33% av dessa stora mängder mjölk. Det är uppskattat att en tredjedel av alla som bär på genotypen för laktosintolerans ändå kan konsumera stora mängder mjölk utan att få några symptom överhuvudtaget. (wikipedia.org)
  3. Morer avsåg i antiken den infödda befolkningen i nordvästra Afrika. Under medeltiden kallades de araber som från Nordafrika kom in i Spanien och Portugal för morer. Möten mellan nordeuropéer och afrikaner var fram till 1700-talet sällsynta, därför kunde historiska illustrationer och beskrivningar av morianer lätt bli stereotypa: mörkbrun till svart hy, tjocka läppar, krulligt hår, ofta med stora öronringar eller andra attribut som framhäver en "vild folkstam". Målningar utifrån levande modell finns från 1600-talet och framåt, som exempelvis Morian med kakadua av Nicolas de Largillière. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nordeuropé Synonymer Betyder Uttal