Nordkapare synonym, annat ord för nordkapare, vad betyder nordkapare, förklaring, uttal och böjningar av nordkapare.

Vad betyder och hur uttalas nordkapare

Nordkapare uttalas nord|kap|are och är ett substantiv.

Nordkapare betyder:

Ordformer av nordkapare

Singular

nordkapare
obestämd grundform
nordkapares
obestämd genitiv
nordkaparen
bestämd grundform
nordkaparens
bestämd genitiv

Plural

nordkapare
obestämd grundform
nordkapares
obestämd genitiv
nordkaparna
bestämd grundform
nordkaparnas
bestämd genitiv

Nordkapare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nordkapare

  1. Nordkapare simmar mycket långsamt, ungefär 8 kilometer per timme. Med barderna sållar den födan, kräftdjur och mindre fiskar, ur vattnet.
  2. Några zoologer betraktar nordkaparen och sydkaparen som en och samma art. Enligt nyaste genetiska undersökningar representerar nordkapare som lever i Stilla havet en särskild art - stillahavsnordkapare (Eubalaena japonica).
  3. Nordkapare tillhör de valarter som valjägare först inriktade sig på. Redan under 1500-talet blev många tusen nordkapare dödade. Till en början pågick jakten i Atlanten vid europeiska kuster. Baskerna var under denna period det ledande landet inom valjakten. Men när jakten spred sig i världen, påbjöd traditionen att man i fören av varje båt, skulle ha en baskisk harpunerare. När beståndet i Atlanten var uttömt flyttade jägarna till Grönland och Labradorhalvön och jagade där. Till slut fortsatte jakten också i Stilla havet.
  4. Från de förmodligen 100 000 individer, som levde innan den stora jakten, finns idag bara 300 kvar. I motsats till andra valar har inte beståndet av nordkapare efter genomförandet av skyddsåtgärder återhämtat sig. Varför är ännu så länge okänt. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nordkapare Synonymer Betyder Uttal