Oppositionsledare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder oppositionsledare, varianter, uttal och böjningar av oppositionsledare

Oppositionsledare synonym, annat ord för oppositionsledare, vad betyder oppositionsledare, förklaring, uttal och böjningar av oppositionsledare.

Vad betyder och hur uttalas oppositionsledare

Oppositionsledare uttalas op|pos|it|ions|led|are och är ett substantiv.

Ordformer av oppositionsledare

Singular

oppositionsledare
obestämd grundform
oppositionsledares
obestämd genitiv
oppositionsledaren
bestämd grundform
oppositionsledarens
bestämd genitiv

Plural

oppositionsledare
obestämd grundform
oppositionsledares
obestämd genitiv
oppositionsledarna
bestämd grundform
oppositionsledarnas
bestämd genitiv

Oppositionsledare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet oppositionsledare

  1. Sedan dess har landet styrts av tre kungar, Muhammed V (till 1961), Hassan II (1961-1999) och Muhammed VI (från 1999). Den kung som främst format landet är Hassan II, som styrde i nästan fyra decennier efter självständigheten. Utrikespolitiskt upprätthöll han goda relationer med Frankrike och USA men kom i konflikt med Algeriet och Mauretanien, vars territorium han (liksom Västsahara) ansåg ingick i Stormarocko. Ett kort krig utkämpades 1963 med Algeriet men ledde inte till de gränsjusteringar som kungen önskat. Inrikespolitiskt styrde Hassan II med hård hand och hålls ansvarig för många människorättskränkningar, bland annat i samband med Västsaharakonflikten (se nedan), men också mot marockanska oppositionella, mest känd är sannolikt Mehdi Ben Barka, en oppositionsledare som kidnappades och antas ha mördats i Paris på 1960-talet. Flera statskuppsförsök gjordes mot kungen i början på 1970-talet, och kom mycket nära att döda honom. 1975 lugnade läget ner sig, när en nationalistisk kampanj drogs igång för att annektera grannterritoriet Västsahara, vilket tillät kungen att framställa sig som folkledare och sätta armén i arbete. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.