Ordinär synonym, annat ord för ordinär, vad betyder ordinär, förklaring, uttal och böjningar av ordinär.

Synonymer till ordinär

Vad betyder och hur uttalas ordinär

Ordinär uttalas ord|in|är [-ä´r] och är ett adjektiv -t -a.

Ordinär betyder:

Ordformer av ordinär

Böjning (i positiv) ordinär en ~ + subst. ordinärt ett ~ + subst. ordinära den/det/de ~ + subst. ordinäre den ~ + mask. subst.

Ordinär är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Ordinär översättning

Engelska

ordinary

Hur används ordet ordinär

  1. – Helene har ansökt om och fått dispens för att kunna tävla under medicinsk dispens. Det är kriterium som Wada satt upp och som efterföljts. Och det är viktig medicinering, inte bara för längden, utan för andra organ och funktioner för kroppen i den åldern. Hon har fått en helt ordinär, om än mer sällsynt, behandling, säger Rönsen. (expressen.se)
  2. Nå, vi som inte tillhör de närmast sörjandekan koncentrera sig på den faktiska filmen och konstatera att det snarare än en ordinär superhjältefilm, är en knaskomedi med lagom brutala inslag. Dessutom rustad med en närmast omnipotent huvudperson som skulle kunna bunta ihop såväl Justice League som Avengers-gänget med ena tentakeln bakom ryggen. (svt.se)
  3. Borgerlig gryning: den gryning som avses i dagligt tal. Den utgör tidsintervallet när solskivans mittpunkt befinner sig mellan 6 grader under horisonten fram till att solskivans övre kant ligger vid horisonten. Under den inledande delen av gryningen är det i detta fall redan så ljust vid klar himmel att man kan utföra sysslor utomhus utan att behöva extra belysning, och även läsa en text i en ordinär dagstidning. (wikipedia.org)
  4. I Norge är lensmann en ställning inom polisen som chef för ett lensmannskontor. Eftersom detta är en typ av polisstation så är lensmann en tjänstegrad på nivå med en politistasjonssjef på en ordinär polisstation. Förutom rena polisuppgifter har lensmansskontoret även civila uppgifter såsom att bistå vid arvskifte samt Notarius publicus o.a. (wikipedia.org)
  5. I en ordinär mikrovågsugn kan till exempel 1100 W generera omkring 700 W nyttig effekt, det vill säga verkningsgraden är cirka 65 %. Om mer avancerad styrning används, exempelvis växlande frekvenser, blir verkningsgraderna 25–30 %. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Ordinär Synonymer Betyder Uttal

Populärast: