Reflektera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder reflektera, varianter, uttal och böjningar av reflektera

Reflektera synonym, annat ord för reflektera, vad betyder reflektera, förklaring, uttal och böjningar av reflektera.

Synonymer till reflektera

Vad betyder och hur uttalas reflektera

Reflektera uttalas re|flekt|era och är ett verb -de.

Reflektera betyder:

Ordformer av reflektera

Aktiv

reflektera
infinitiv
reflekterar
presens
reflekterade
preteritum
reflekterat
supinum
reflekterande
presens particip
reflektera
imperativ

Passiv

reflekteras
infinitiv
reflekteras
presens
reflekterades
preteritum
reflekterats
supinum

Perfekt particip

reflekterad en
~ + subst.
reflekterat ett
~ + subst.
reflekterade den/det/de
~ + subst.

Reflektera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Reflektera på Engelska

  • reflect - the debate reflects (mirrors) the uncertainty felt by the general public, the sunlight is reflected in the window
  • reflect - she reflected only briefly on the problem

Hur används ordet reflektera

  1. Som radiolyssnare är det förstås helt hopplöst att försöka jobba, måla staketet eller ens bre en macka till lunch medan Thure Lindhardt samtalar med dig. Men det är mycket rogivande om du har tid att lyssna, reflektera. (aftonbladet.se)
  2. Nuförtiden används de flesta heliostater för belysning eller för att producera termisk solkraft. Några används experimentellt, eller för att kontinuerligt reflektera solstrålarna mot ett solteleskop. I fattiga länder används heliostater ibland för solugnar. Innan lasern och andra elektriska ljus fanns tillgängliga, var heliostater allmänt använda för att skapa intensiva, stationära ljusstrålar för vetenskapliga och andra ändamål. (wikipedia.org)
  3. En annan typ av retroreflektor är den sfäriska, ibland kallad glintreflektor. Principen för denna är att en spegel placerad i bildplanet från en positiv lins reflekterar ljuset så att bilden åter avbildas på det ursprungliga föremålet. Ett parallellt ljusknippe kommer därför att bli ett parallellt ljusknippe i riktning mot den ursprungliga ljuskällan. En transparent sfär verkar som en positiv lins med bildplan vid eller strax bakom sfären. Om därför sfäriska transparenta glaspärlor limmas på en metallfolie, där glaspärlornas och limmets brytningsindex anpassats till varandra, kommer anordningen att reflektera ljusstrålar i samma riktning de kom ifrån. I vissa typer av reflexfärger sker reflektionen på insidan av glaspärlornas baksida genom lämpligt val av brytningsindex hos glaspärlor och lim. (wikipedia.org)
  4. Förutsättningarna för den klassiska musiken kan också ses ur ett musiksociologiskt perspektiv. Under 1700-talet bildade Wien, genom inslag av många olika musikkulturer en inspirerande miljö för tonsättare och förhållandet till publiken var viktig. Publiken krävde att musiken skulle vara begriplig och därför följa vissa normer för att betraktas som klassisk musik, men senare under 1800-talet ställdes högre krav på lyssnarna som förväntades reflektera över musiken och göra en estetisk bedömning av den. På så vis uppstod en motsättning mellan publiken och de mer erfarna konstbedömarna och än idag betraktas musiken från sekelskiftet 1900 av till exempel Arnold Schönberg, Anton Webern och Alban Berg som "modern musik" av den breda publiken, medan musikexpertis sedan länge betraktat den som "klassisk". (wikipedia.org)
  5. De äldsta ljuskronorna förekommer i kyrkorna, och från medeltiden härstammar takkronor som efterbildar det himmelska Jerusalems murar och torn i en krans, som löper runt. Hildesheims domkyrka äger en sådan av brons, liksom Aachens domkyrka. Vissa ljuskronor har utklippta löv och liknade i järnplåt för att reflektera ljuset. (wikipedia.org)
  6. Långvågssändare har stor räckvidd då strålningen i viss utsträckning följer jordytan. De mycket korta våglängderna som används för t. ex. TV och frekvensmodulerad ultrakortvågsradio (FM UKV), har räckvidd som i huvudsak är densamma som den optiska sikten från sändarantenn till mottagarantenn. Mellan- och kortvåg intar en mellanställning. Vissa skikt i atmosfären kan reflektera radiovågorna och på så sätt förlänga räckvidden betydligt. (wikipedia.org)
  7. Så kallat energiglas utnyttjar detta våglängdsberoende för att släppa in solljuset och synligt ljus (låg reflektans), men att reflektera värmestrålning som försöker lämna huset. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.