Reflexartad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder reflexartad, varianter, uttal och böjningar av reflexartad

Reflexartad synonym, annat ord för reflexartad, vad betyder reflexartad, förklaring, uttal och böjningar av reflexartad.

Vad betyder och hur uttalas reflexartad

Reflexartad uttalas re|flex|art|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av reflexartad

Böjning (i positiv) reflexartad en ~ + subst. reflexartat ett ~ + subst. reflexartade den/det/de ~ + subst.

Reflexartad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet reflexartad

  1. Mimiken är viktig vid ett framförande för att skapa ett starkt ethos samt öka förmågan att väcka pathos. Minspelets betydelse är relativt underutforskad, men studier i kognitiv och socialpsykologi har på senare tid visat på dess centrala roll. Redan Darwin pratade om människans omedvetna och medvetna sätt att kommunicera via ansiktsuttryck. Mänsklig mimik är mestadels genetisk och reflexartad. Det visar studier som gjorts på människor som är medfött blinda, men ändå visar samma ansiktsuttryck vid vrede, sorg, glädje osv. som seende människor. Detta till trots går det att träna upp sin förmåga att kommunicera med mimik. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.