Runt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder runt, varianter, uttal och böjningar av runt

Runt synonym, annat ord för runt, vad betyder runt, förklaring, uttal och böjningar av runt.

Synonymer till runt

Vad betyder och hur uttalas runt

Runt uttalas runt ad och är ett verb.

Runt betyder:

Ordformer av runt

Ordform(er) runt adverb

Andra språk

Runt på Engelska

 • round - people round about, spin round several times, run round (in circles)
 • round - travel round the world, round one', s neck

Hur används ordet runt

 1. Ändå vadar vi runt här. I en kris så djup att det smärtar att se på skidskytte för att de mår så förbannat fint, de där smilande bössbärarna. (källa)
 2. Ändå finns förslag som ger effekt, är lönsamma, och har god chans att kopieras runt om i världen. Exempelvis har de politiskt satta målen om minskat bilåkande och fördubbling av kollektivtrafiken i praktiken helt havererat. (källa)
 3. Vi upplever att det den sista tiden, speciellt efter nyår, varit en stor ökning av frågor från medierna. Och vi har ingenting att dölja. Vi vägde för- och nackdelar, som man gör i alla sammanhang, och kom fram till att vi valde att gå ut med det för att förhindra tryck från medierna och att förhindra eventuella rykten och osanna påståenden. Vi har en helt öppen process. Familjerna har också godkänt att vi klargör förhållandena runt deras behandlingar, säger han. (källa)
 4. Runt om henne var det allt annat än fast mark. Snarare verkade marken rämna med alla tunga kritiker som sågade rapporten. (källa)
 5. Han är regeringens officiella talesperson och en av mycket få i kretsen kring Orbán som ställer upp på intervjuer. Han har just intervjuats av brittiska BBC innan Expressen träffar honom på hans kontor, precis runt hörnet från det väldiga, ungerska parlamentet vid Donau i centrala Budapest. (källa)
 6. I Danmark säger danska myndigheter att staten förlorade runt 18 miljarder kronor mellan 2012 och 2015 i det de kallar olagliga upplägg. I Belgien har staten förlorat över två miljarder kronor. Även i Frankrike och Italien har skattemyndigheter förlorat stora belopp. Också Norge är drabbat. (källa)
 7. Kycklingarna har precis som vi människor, benhinnor runt alla ben, som innehåller väldigt mycket nerver. Så går benet sönder så gör det ont, säger Ulrika Lind, veterinär på Livsmedelsverket som jobbar med att inspektera slakterier runt om i Småland. (källa)
 8. Den sprang runt och lekte med de andra änderna, berättar hon. (källa)
 9. Isbanan är öppen dygnet runt och här finns skridskor och hjälm att hyra för dig som behöver. Det finns ingen längd- eller åldersgräns. Tänk på att du åker på eget ansvar och att du som vuxen ansvarar för ditt eget barn. (källa)
 10. Den allra senaste tekniken har gett oss nya verktyg för att kunna koppla ihop epidemiologi och flyttfågelekologi. Det är otroligt fascinerande att från en dator i Sverige kunna se hur en and i Bangladesh rör sig. Och data från många änder ger oss möjligheten att undersöka hur virus sprids runt om i världen, säger Jonas Waldenström, en av forskarna som står bakom projektet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.