Sanskritlitteratur Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sanskritlitteratur, varianter, uttal och böjningar av sanskritlitteratur

Sanskritlitteratur synonym, annat ord för sanskritlitteratur, vad betyder sanskritlitteratur, förklaring, uttal och böjningar av sanskritlitteratur.

Vad betyder och hur uttalas sanskritlitteratur

Sanskritlitteratur uttalas sanskrit|litter|at|ur och är ett substantiv.

Ordformer av sanskritlitteratur

Singular

sanskritlitteratur
obestämd grundform
sanskritlitteraturs
obestämd genitiv
sanskritlitteraturen
bestämd grundform
sanskritlitteraturens
bestämd genitiv

Sanskritlitteratur är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sanskritlitteratur

  1. Badet har i alla tider haft ett särskilt inflytande på människornas sociala tillvaro. Hos Orientens folk var badet nära förbundet med den religiösa kulten – kroppens renhet var liktydigt med sedernas renhet. De semitiska folken var genom religiösa föreskrifter ålagda att bada. Därför ansågs reningsbad efter vissa handlingar eller tillstånd – vidrörande av orena föremål och sjukdomar – som rituella handlingar. Ungefär under samma former finns bad omtalat i sanskritlitteraturen samt hos perser, egyptier med flera. Hos alla de nämnda folken synes det dock varit fråga mera om tvagningar eller kalla doppningar än om egentliga bad. (källa)
  2. Kama Sutra (sanskrit: कामसूत्र, kāmasūtra) är standardverket för sex i den hinduistiska sanskritlitteraturen i Indien. Verkets fulla titel är Vatsyayana Kama Sutra, vilket översätts till "Aforismer om kärlek, av Vatsyayana". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.