Sant Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sant, varianter, uttal och böjningar av sant

Sant synonym, annat ord för sant, vad betyder sant, förklaring, uttal och böjningar av sant.

Synonymer till sant

Hur används ordet sant

  1. En i princip enig amerikansk kritikerkår sågade fågelmannens försök att göra kännbart drama av tillfälligheternas spel. "Tillkämpat", "manipulativt", "inställsamt". "Talky like a french movie", klagade någon. Allt helt sant men ändå rätt småtrevligt. Om man nu gillar filmer med smort munläder och berättelser som handlar om berättande, så kan man gott ge den här emotionellt baserade rövarhistorien om kärlek och sorg en chans. I alla fall lite senare, när den kommer strömmad. (källa)
  2. Om vi talar ekonomi så är de goda. Men det är inte sant för de politiska relationerna. Av någon anledning har den svenska politiska eliten placerat sig själv på en hög moralisk plattform, och där uppifrån anser de att de bara kan kritisera Ungern, säger Zoltán Kovács. (källa)
  3. Det hinner slå om till grönt och sedan till rött igen, innan någon i bilen kan fatta att det är sant. (källa)
  4. Grobian är ett uttryck för en person som är grov, ohyfsad och tölpaktig. Ordet har sitt ursprung i tyskans grob som betyder "grov". Formen grobian är en skämtsam bildning som första gången dök upp i Sebastian Brants diktverk "Das Narrenschiff" (dårskeppet) från 1494. Diktverket som beskriver mänskliga svagheter innehåller ett kapitel om det påhittade helgonet Sant Grobian. Diktverket översattes till många språk, bland annat latin, där Sant Grobian blev Sanctus Grobianus och en annan tysk författare skrev 1549 en bok med titeln Grobianus. (källa)
  5. Ovanstående ekvationer är giltiga för både klassisk mekanik och speciell relativitetsteori. Skillnaden mellan dessa är hur olika observatörer skulle beskriva samma situation. I klassisk mekanik är alla observatörer överens om värdet på 't' och transformeringsreglerna för position skapar en situation i vilken alla icke accelererande observatörer skulle beskriva ett objekts acceleration med samma värde. Ingetdera är sant inom relativitetsteorin. (källa)
  6. I klassisk logik upprätthålls ingen skillnad mellan negationen av en sats betydelse och av dess sanning. Påståendet ¬p är där sant om påståendet p är falskt och falskt om p är sant. Detta kan beskrivas med sanningstabellen. (källa)
  7. Låt P(n) vara ett påstående som har att göra med ett positivt heltal n och antag att detta påstående är sant. Om. (källa)
  8. 1994 - Premios Sant Jordi - Publikens pris - Bästa spanska film. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.