Skedformad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skedformad, varianter, uttal och böjningar av skedformad

Skedformad synonym, annat ord för skedformad, vad betyder skedformad, förklaring, uttal och böjningar av skedformad.

Vad betyder och hur uttalas skedformad

Skedformad uttalas sked|form|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av skedformad

Böjning (i positiv) skedformad en ~ + subst. skedformat ett ~ + subst. skedformade den/det/de ~ + subst.

Skedformad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet skedformad

  1. Skedstork (Platalea leucorodia) är en art i familjen ibisar med säregen platt skedformad näbb som gett fågeln dess namn. (källa)
  2. Skedsnäppa (Calidris pygmaea) är en liten akut hotad asiatisk vadarfågel i familjen snäppor med en unikt skedformad näbb. (källa)
  3. Skedstorkarna är en grupp med stora, långbenta, vadande fåglar. De har alla en stor, platt, skedformad näbb och födosöker genom att vada i grunt vatten och svepa med den delvis öppna näbben från sida till sida. När något litet vattendjur rör vid insidan av näbben - en insekt, ett kräftdjur eller en småfisk - så slår näbben igen. De föredrar färskvatten men återfinns även i saltvatten. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.