Snitt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snitt, varianter, uttal och böjningar av snitt

Snitt synonym, annat ord för snitt, vad betyder snitt, förklaring, uttal och böjningar av snitt.

Synonymer till snitt

Vad betyder och hur uttalas snitt

Snitt uttalas snitt och är ett substantiv -en -ar.

Snitt betyder:

Ordformer av snitt

Singular

snitt
obestämd grundform
snitts
obestämd genitiv
snitten
bestämd grundform
snittens
bestämd genitiv

Plural

snittar
obestämd grundform
snittars
obestämd genitiv
snittarna
bestämd grundform
snittarnas
bestämd genitiv

Snitt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Snitt på Engelska

 • incision, pattern, cut - cut flower, score the edges of the meat!, a fashionably cut jacket
 • intersection, section - boxers usually live to about the age of ten
 • dainty sandwich

Hur används ordet snitt

 1. Har man blivit smittad av sjukdomen så tar det i snitt 10 dagar innan man märker några symptom. (expressen.se)
 2. Genom att vara medlem i en arbetslöshetskassa kan den som blir arbetslös få upp till 80 % av sin lön i form av arbetslöshetsersättning, upp till ett tak på 910 kr per arbetsdag. Ersättningen betalas ut för i snitt 22 arbetsdagar per månad för en heltidsarbetslös. (wikipedia.org)
 3. Abrasiv nötning (repande) används bland annat i vattenskärning då ett pulver blästrar sönder ytan i ett snitt. (wikipedia.org)
 4. Behandling för ett gallblåseanfall är oftast operation för att ta bort gallblåsan. Detta kan antingen ske genom att man opererar genom flera mindre snitt (laparoskopiskt) eller genom ett enda större snitt (öppen kirurgi). Öppen kirurgi är förenat med fler komplikationer än laparopskopisk kirurgi. Kirurgin utförs vanligen under narkos. Hos de som inte klarar av kirurgi, kan medicin användas för att föröka lösa upp stenarna eller så kan stötvågsterapi provas. År 2017 fanns inte tillräckligt vetenskaplig underlag för att säga om operation var indicerat för alla som får gallstensanfall. (wikipedia.org)
 5. Geringslåda, profil med vinklade spår som används för att göra vinklade snitt (geringar) på brädor, lister etcetera. Tillverkas i trä eller plast. Arbetsstycket spänns fast i geringslådan med skruvtvingar eller liknande och kapas sedan med en speciell ryggsåg som förs i spåren. (wikipedia.org)
 6. Verktyget består av ett skaft och en hållare för skärtrissan som består av härdat stål, volframkarbid eller diamant. Med skärtrissan ristas en anvisning i glaset som sedan kan brytas kontrollerat längs anvisningen. Vid den så kallade glasskärningen används paraffinolja eller någon annan lämplig skärvätska. Det finns glasskärare för att skära cirkulära snitt som består av en sugpropp med en monterad ställbar arm som i sin ände har en glasskärare. En del typer av professionella glasskärare begjuter skärtrissan med skärvätska kontinuerligt under skärning från en behållare i eller vid verktygets skaft. För industrin finns maskinella glasskärare. Glas som inte går att skära med glasskärare är bland annat härdat glas. (wikipedia.org)
 7. En grafiker är en konstnär som framställer grafik, det vill säga etsade, graverade eller skurna (träsnitt eller linoleumsnitt) mallar för framställning av tavlor genom en grafisk tryckprocess i serier om ett hundratal till enstaka tusental. (wikipedia.org)
 8. I äldre system anslöts grafikkort ofta i en sockel enligt standarderna AGP, PCI, VESA Local Bus, ISA eller MCA. En del datorer har i moderkortets kretsuppsättning integrerat grafikkort. Det sitter då i nordbryggan och dess videobuffert består då av arbetsminnet allokerat utrymme. Mängden arbetsminne som skall tillägnas grafikkortet går ofta att ställa in i datorns BIOS. Bärbara datorer har ofta uteslutande på grund av platsbrist integrerade grafikkort men även skrivbordsdatorer av billigare snitt. (wikipedia.org)
 9. Guldsnitt eller förgyllt snitt kallas det när bokbindaren har använt bladguld för att förgylla bokblockets sidor, alltså inlagans papperskanter. Guldsnittet anbringas vanligen antingen på det övre snittet eller runt alla tre, så kallat "helt guldsnitt". (wikipedia.org)
 10. Mjölksaften får sippra ut genom snitt i träden, oftast så att man strax ovanför markytan och upp till en höjd av 3 meter gör en skruvformad inskärning. Saften flyter längs spåret och samlas upp nedtill i lämpliga behållare där den under någon månad får stelna. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.