Snittar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snittar, varianter, uttal och böjningar av snittar

Snittar synonym, annat ord för snittar, vad betyder snittar, förklaring, uttal och böjningar av snittar.

Synonym till snittar

Hur används ordet snittar

  1. För att studera vävnader så genomgår preparatet flera steg. Fixeringen görs för att inte vävnaden ska förändras efter den har tagits från sin naturliga miljö. Detta följs av dehydrering och inbäddning som möjliggör snittning av vävnaden. Därefter snittar man vävnaden i mindre delar för att sedan färga den. Därefter kan en bedömning av vävnaden göras i mikroskop. Bedömningen görs av läkare eller specialutbildade biomedicinska analytiker, så kallade cytodiagnostiker. (wikipedia.org)
  2. Kakmått, även pepparkaksform, är ett stansverktyg för att skära ut kakor eller kexdeg i en viss form. Används ofta för säsongstillfällen när välkända dekorativa former önskas, eller när stora satser ska formas, där enkelhet och enhetlighet krävs. Kakmått används även för att skära och utforma snittar till exempel till afternoon tea. (wikipedia.org)
  3. Trapunto: Konturerna av mönstret sys genom båda tyglagren. Från avigsidan snittar man i sammanhängande områden och stoppar in fyllningsmaterial (vadd eller syntetvadd). Snitten sys därefter samman. Motivet framträder då i relief. (wikipedia.org)
  4. Tilltugg eller snacks är föda vars syfte inte är att mätta, utan att tillfredsställa smaklökarna. Några exempel är potatischips, popcorn och jordnötter, men även nyttigare sorters tilltugg som minimorötter och skuren gurka är vanligt. Vid finare sociala tillställningar förekommer ofta mer avancerade former av tilltugg, exempelvis snittar som består av munsbitsstora smörgåsar med exklusiva pålägg. Tilltugg är även vanligt förekommande vid hemmakvällar framför tv:n. Ibland förekommer dippsåser i anslutning till tilltugget. (wikipedia.org)
  5. Snitt är ett tilltugg som består av en munsbitsstor smörgås med vanligtvis något mer exklusiva pålägg än den vanliga frukostsmörgåsens. Snittar serveras ofta tillsammans med en drink och äts ibland vid sociala tillställningar såsom cocktailpartyn och vernissager. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.