Spekulera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spekulera, varianter, uttal och böjningar av spekulera

Spekulera synonym, annat ord för spekulera, vad betyder spekulera, förklaring, uttal och böjningar av spekulera.

Synonym till spekulera

Vad betyder och hur uttalas spekulera

Spekulera uttalas spekul|era och är ett verb -de.

Spekulera betyder:

Ordformer av spekulera

Aktiv

spekulera
infinitiv
spekulerar
presens
spekulerade
preteritum
spekulerat
supinum
spekulerande
presens particip
spekulera
imperativ

Passiv

spekuleras
infinitiv
spekuleras
presens
spekulerades
preteritum
spekulerats
supinum

Spekulera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Spekulera på Engelska

  • speculate - speculate about the future
  • speculate

Hur används ordet spekulera

  1. Enligt Guldfågelns egna beräkningar är det 500 kycklingar om dagen som slaktas med brutna vingar, inte 1 800 som veterinärerna larmat om. Anita Pettersson menar att det är för tidigt att svara på varför vingskadorna har ökat och vill heller inte spekulera vad det kan bero på. (källa)
  2. det var möjligt att spekulera mer eller mindre fritt i brist på bättre information och därmed uppstod mycket storslagna idéer om folkets förflutna – till exempel hävdade Rudbeck att det klassiska Thebe i själva verket var Täby, och att Herkules skulle vara en förvrängning av "Här-Kolle", Troja var i själva verket Trögd utanför Enköping, osv. Dessutom var detta en tid där religiös fanatism och begynnande naturvetenskap kämpade om inflytande, vilket skapade minst sagt intressanta teorier. Magi, numerologi och esoterism var vanliga inslag. (källa)
  3. Att rekonstruera ursprungstexten, eller den tidigaste i skrift omvittnade texten, genom att jämföra olika läsarter kallas ibland lägre kritik (synonym till textkritik), till skillnad från högre kritik som försöker gå bakom denna text genom att analysera innehållet i texten och spekulera om författarskap och redigeringar. (källa)
  4. Det var inte bara Linné som ägde en plugghäst. Bland professorerna i 1700-talets Uppsala fanns i deras privata bibliotek liknande biblioteksstolar och man kan spekulera om även detta var ett slags signum för en nybliven professor! Också språkforskaren Professor Ihre hade sin egen plugghäst i sitt bibliotek i början av 1700-talet. På Skokloster slott finns idag ett bevarat exemplar av plugghästen, vilken troligtvis kommer från Salsta slott. Man tror att exemplaret anlände till Skokloster när Erik Brahe under 1750-talet lät hämta hem en stor boksamling från Salsta slott, och plugghästen var förmodligen med i denna leverans. När Linnés privata samling såldes till London, ansågs inte plugghästen vara tillräckligt värdefull för att ingå i samlingen och blev därmed kvar i Uppsala. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.