Spel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spel, varianter, uttal och böjningar av spel

Spel synonym, annat ord för spel, vad betyder spel, förklaring, uttal och böjningar av spel.

Synonymer till spel

Vad betyder och hur uttalas spel

Spel uttalas spel och är ett substantiv -et; pl. spel  till spela   vinda, vinsch; jfr spela .

Ordformer av spel

Singular

spel
obestämd grundform
spels
obestämd genitiv
spelet
bestämd grundform
spelets
bestämd genitiv

Plural

spel
obestämd grundform
spels
obestämd genitiv
spelen
bestämd grundform
spelens
bestämd genitiv

Spel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Spel på Engelska

 • game - rule of the game, power game, tragedy, card game, ball game, the Olympic Games, follow the rules of the game, play the game
 • playing - accordion, piano playing

Hur används ordet spel

 1. En i princip enig amerikansk kritikerkår sågade fågelmannens försök att göra kännbart drama av tillfälligheternas spel. ”Tillkämpat”, ”manipulativt”, ”inställsamt”. ”Talky like a french movie”, klagade någon. Allt helt sant men ändå rätt småtrevligt. Om man nu gillar filmer med smort munläder och berättelser som handlar om berättande, så kan man gott ge den här emotionellt baserade rövarhistorien om kärlek och sorg en chans. I alla fall lite senare, när den kommer strömmad. (svt.se)
 2. – Det här handlar om att ett spelbolag vill hitta nya sätt att marknadsföra sig själva, och har sett att de kan göra det med musik, och till och med få med sitt bidrag i Melodifestivalen för att marknadsföra sitt spel ännu mer, sa han i ett avsnitt i vintras. (expressen.se)
 3. ”Vi fokuserar på vårt eget spel.”Betyder: Vi har självklart koll på motståndarna och vet exakt om deras styrkor och svagheter. (expressen.se)
 4. Brädspelskaféet har över 250 brädspel som du kan spela på plats. "Vi har klassikerna du minns och nya favoriter att upptäcka", skriver de på sin hemsida. För den som fastnar för något finns det även spel att köpa med sig hem. (expressen.se)
 5. Field recording, eller fältinspelning som det heter på svenska, är ett brett begrepp som avser processen att spela in ljud utanför en studios “kontrollerade gränser”. Det kan vara naturliga ljud som smattrande regn, fågelkvitter, vinden som susar i träden. Likväl kan det handla om ljud framkallade av människan som fotsteg, ett telefonsamtal eller ett tåg som svischar förbi. Några användningsområden för fältinspelning är forskning, film, radio, TV, spel och musik. Tidiga musikgenres där fältinspelningar spelat en viktig roll är bland annat musique concrète, avant-garde och experimentell musik. I takt med att inspelningsgsprocessen blivit mer tillgänglig, idag kan i princip alla med en mobiltelefon spela in ljud, har just fältinspelningar växt i popularitet och hörs i alla möjliga musikgenres. (idg.se)
 6. Även andra vanor som inte inbegriper tillförsel av kemiska substanser kan vara så inrotade att de kan ses som ett beroende, och där sålunda abstinensbesvär i olika former förekommer vid avhållsamhet. Hit hör exempelvis spelberoende och tvångsmässig promiskuitet men på senare tid har även shoppingberoende blivit ett stort problem, som för många är svårt att avstå från. De abstinenssymptom som uppträder i dessa fall är av psykologisk karaktär, men en form av kemiskt beroende finns också, i det avseendet att de signalsystem i hjärnan som aktiveras vid ett ex beteende (ständig shopping, spel- eller sexmissbruk) vid avhållsamhet blir understimulerade. Även om det handlar om endogena substanser ej tillförda utifrån, utan producerade i kroppen) är det att likna vid ett kemiskt beroende av till exempel droger eller nikotin. Alla abstinenssymtom går över med tiden. (wikipedia.org)
 7. Flerspelar-adapter – tillbehör till tv-spel som är avsedda att göra det möjligt för flera spelare att spela samtidigt på samma konsol (wikipedia.org)
 8. till exempel kan TV-spel filmatiseras, tecknade serier blir TV-spel, och böcker blir tecknade serier. (wikipedia.org)
 9. Med den andra adiaforistiska striden menar man tvisten i början av 1700-talet mellan ortodoxa kristna och pietister företrädda av Philipp Jakob Spener. Pietisterna fördömde alla världsliga nöjen som till exempel dans, spel, teaterbesök o. s. v. De ortodoxa däremot, med Valentin Ernst Löscher i spetsen, förklarade allt sådant för adiafora. (wikipedia.org)
 10. En adrenalinjunkie är en person som är beroende av känslan och euforin som uppstår när adrenalin utsöndras i det sympatiska nervsystemet, som exempelvis sker under ett fallskärmshopp. Detta är ett potentiellt farligt tillstånd då personer med detta beteende tenderar att dras till allt farligare saker, och oftast sätts livet på spel enbart för att få en intensivare känsla av adrenalinet. Ännu ett exempel är så kallade "dare devils" som klättrar på byggnadskranar eller höga byggnader utan säkerhetsutrustning. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.