Spela synonym, annat ord för spela, vad betyder spela, förklaring, uttal och böjningar av spela.

Synonymer till spela

Vad betyder och hur uttalas spela

Spela uttalas spela och är ett verb -de  spela fiol; spela schack; spela tennis  vinda, vinscha; spela upp ankaret.

Ordformer av spela

Aktiv

spela
infinitiv
spelar
presens
spelade
preteritum
spelat
supinum
spelande
presens particip
spela
imperativ

Passiv

spelas
infinitiv
spelas
presens
spelades
preteritum
spelats
supinum

Perfekt particip

spelad en
~ + subst.
spelat ett
~ + subst.
spelade den/det/de
~ + subst.

Spela är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Spela översättning

Engelska

play
pretend to be innocent, play Hamlet, act a part, play tennis, play chess
play
play and sing, play in an orchestra, play the violin

Hur används ordet spela

  1. – Den första veckan njöt vi av en fantastisk våg av spelare som kom för att spela, en enorm uppståndelse och vi hade ett stort tryck på vara servrar, säger Malmöbolaget Massives vd David Polfeldt. (svd.se)
  2. Pagan Fury slår också ifrån sig kritiken. Sångerskan Arven Latour, som egentligen heter Mia Stegmar, är den enda medlemmen som är på plats i Lidköping eftersom ”formatet inte tillåter musiker att spela live”. (expressen.se)
  3. ”Vi kan spela helt utan press.”Betyder: Jag försöker flytta över fokus och press på motståndarna. (expressen.se)
  4. SPELA NATTFOTBOLL PÅ ZONEN (expressen.se)
  5. Field recording, eller fältinspelning som det heter på svenska, är ett brett begrepp som avser processen att spela in ljud utanför en studios “kontrollerade gränser”. Det kan vara naturliga ljud som smattrande regn, fågelkvitter, vinden som susar i träden. Likväl kan det handla om ljud framkallade av människan som fotsteg, ett telefonsamtal eller ett tåg som svischar förbi. Några användningsområden för fältinspelning är forskning, film, radio, TV, spel och musik. Tidiga musikgenres där fältinspelningar spelat en viktig roll är bland annat musique concrète, avant-garde och experimentell musik. I takt med att inspelningsgsprocessen blivit mer tillgänglig, idag kan i princip alla med en mobiltelefon spela in ljud, har just fältinspelningar växt i popularitet och hörs i alla möjliga musikgenres. (idg.se)
  6. Flerspelar-adapter – tillbehör till tv-spel som är avsedda att göra det möjligt för flera spelare att spela samtidigt på samma konsol (wikipedia.org)
  7. Vissa bildar inte garageband/källarband för att bli berömda, utan för att de tycker om att spela musik, sjunga och vara med vännerna. Många berömda grupper har börjat som garageband, till exempel Metallica som även haft referenser till sina rötter under åren i garaget, med album som Garage Days Re-Revisited och Garage Inc.. (wikipedia.org)
  8. Garagerock är en musikgenre som växte sig stor i början på 1960-talet, främst i USA, men även i andra länder. Ynglingar som lyssnade på brittiska band som The Kinks, The Rolling Stones och The Beatles blev själva inspirerade att börja spela. Termen garagerock användes dock inte på 1960-talet utan tillkom senare. En viktig faktor i populariseringen av garagerock var samlingsalbumet Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era, 1965–1968 som gavs ut av Elektra Records 1972. (wikipedia.org)
  9. I Göteborg infördes 2009 strängare regler för gatumusikanter, med bland annat krav på tillstånd för att spela gatumusik i centrala Göteborg. (wikipedia.org)
  10. Ett annat begrepp som används för geishor är Geiko (芸子) vilket först började användas i Kyoto. Geishatraditionen i Kyoto är fortfarande mycket stark och än idag kallas geishorna i Kyoto för geikos. För att få bli professionell geisha (geiko) i Kyoto krävs en fem år lång utbildning. Många av de flickor som vill bli geiko är i femtonårsåldern, då den obligatoriska skolgången i Japan slutar, men de kan också vara något äldre. Hon börjar som shikomi och får hjälpa till med tvätt och städning i okiyan, geishahuset, och börjar med lektioner i dans och att spela instrument. En kort period är hon sedan minarai och börjar bära vitsmink, kimono och han-dara obi, en kortare obi än darari-obin som bärs av maiko. Strax efter det blir hon geishalärling, så kallad "maiko" (舞妓) (ordet härstammar från de två japanska orden 舞 (mai) som betyder "dansa" och 妓 (ko) som betyder "barn"), och följer med de andra geiko och maiko som bor i okiyan när de arbetar, det vill säga går till ochayas, tehus och dansar och underhåller. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.