Spelad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spelad, varianter, uttal och böjningar av spelad

Spelad synonym, annat ord för spelad, vad betyder spelad, förklaring, uttal och böjningar av spelad.

Synonym till spelad

Hur används ordet spelad

  1. Här fajtas han mot den superrike Carlton Drake (spelad av Riz Ahmed från suveräna serien The night of) som säger sig stå på mänsklighetens sida men egentligen är en ond narcissist med en helt egen agenda. Jo, han är klonad på storskurkar från merparten av alla andra superhjältefilmer och slåss som sådan mot i längden taskiga odds. När Drake dessutom dristar sig till att häda Gud förstår man att han snart kommer att brinna i helvetet, detta är trots allt en amerikansk film riktad till ungdomar. (källa)
  2. En gånglåt är en typ av melodi inom spelmansmusiken som är avsedd att gå till. En gånglåt är i allmänhet ledigare än en marsch. En av de mest kända svenska gånglåtarna är Gärdeby gånglåt (Gärdebylåten) av Hjort Anders Olsson, som blev riksbekant närättviks spelmanslag spelade in den på skiva och blev spelad i radio. (källa)
  3. I filmen Härifrån till evigheten som utspelar sig på Hawaii i början av andra världskriget bär bland annat Montgomery Clift hawaiiskjorta. Elvis gjorde tre filmer som utspelade sig på Hawaii: Blue Hawaii, Girls! Girls! Girls! och Hawaiian Paradise. Dessa filmer och flera uppträdanden och privata besök på Hawaii gjorde skjortan synonym med Elvis. I filmen Scarface bär huvudpersonen, exilkubanen Tony Montana, hawaiiskjorta i Miami och i teveserien Magnum bär huvudpersonen spelad av Tom Selleck hawaiiskjorta som normalt är nedstoppad i byxlinningen. (källa)
  4. Filmen handlar om en gymnasist, Jan-Erik Widgren, spelad av Alf Kjellin, som går i latinlinjens fjärde ring, L IV, på ett läroverk. Studentexamen närmar sig och Widgren har svårigheter med latinet. Han utsätts för sataniska läxförhör av den sadistiske latinläraren, "Caligula", spelad av Stig Järrel, och blir anklagad för fusk då han blir påkommen med att ha skrivit in latinöversättningen i boken. (källa)
  5. Försvarsspelarna får inte överskrida mållinjen innan bollen är spelad. (källa)
  6. Karg är en rollfigur i hollywoodfilmen He-Man - universums härskare från 1987, spelad av Robert Towers. Karg är prisjägare och kumpan till den onde Skeletor, He-Mans fiende. Tillsammans med tre andra prisjägare - Beast Man, Blade och Saurod har han i uppdrag att finna en av de "kosmiska nycklar" som He-Man och hans följeslagare har teleporterat från Eternia till Jorden. Karg känns igen med sitt vita hår och en handprotes i form av en krok med hullingar. (källa)
  7. Kolingens galoscher – den stora världsomseglingen eller Hvad skall Engström säga? (1912), spelad av Victor Arfvidson. (källa)
  8. I avsnittet Locked in i dramaserien House M.D. befinner sig patienten Lee, spelad av Mos Def, i ett locked-in-tillstånd efter en olycka. (källa)
  9. Sannolikheten att vinna högsta vinsten på lotto 7/35 nummer är 1:6 724 520 per spelad rad. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.