Stop Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stop, varianter, uttal och böjningar av stop

Stop synonym, annat ord för stop, vad betyder stop, förklaring, uttal och böjningar av stop.

Synonymer till stop

Vad betyder och hur uttalas stop

Stop uttalas stop och är ett substantiv -et; pl. stop.

Stop betyder:

Ordformer av stop

Singular

stop
obestämd grundform
stops
obestämd genitiv
stopet
bestämd grundform
stopets
bestämd genitiv

Plural

stop
obestämd grundform
stops
obestämd genitiv
stopen
bestämd grundform
stopens
bestämd genitiv

Stop är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stop

  1. Drutten och Gena (ryska: Чебура́шка, Tjeburasjka) är en sovjetisk serie stop motion-animerade filmer. De producerades 1969–1983 av bolaget Sojuzmultfilm och exporterades till ett antal länder, inklusive Sverige och Japan. (wikipedia.org)
  2. I Havanna är det Aeropuerto Internacional José Martí, som har non-stop flyg till Europa, Afrika, Västindien, Centralamerika, Nordamerika och Sydamerika. I Havanna finns också de militära flygplatserna i Ciudad Libertad, Aeropuerto Baracoa Baracoa och San Antonio de los Baños. Samt bussar, taxi, cocotaxi och de speciella bussarna som kallas kameler (Camello). (wikipedia.org)
  3. Ordet "plommonstop" är från början ett skämt och syftar på frukthandlarnas rundade kanna som rymde ett stop (1,3 liter) och som de mätte upp bär och frukter i. (wikipedia.org)
  4. Kvarter (olika betydelser) Rymdmåttet kvarting = 1/4 stop, numera butelj som rymmer 1/6 liter (wikipedia.org)
  5. En kvarting (av kvarter, 1/4 stop) är ett historiskt och kvarvarande volymmått som idag används som slanguttryck för starkspritsflaskor på 35 eller 37,5 centiliter.[källa behövs] (wikipedia.org)
  6. Myrspov (Limosa lapponica) är en långbent, långnäbbad vadarfågel som häckar på tundran i norra Eurasien och nordvästra Alaska. Vissa populationer genomför några av de längsta non stop-flygningarna av alla fågelarter, mellan sina häckningsplatser och vinterkvarter. (wikipedia.org)
  7. Non stop (godis) – en typ av godis (wikipedia.org)
  8. Oasis släppte mot sin vilja ett samlingsalbum Stop the Clocks den 20 november 2006. Albumet var påtvingat av Sony efter en överenskommelse i kontraktet. Skivan innehåller låtar som bandet valt ut. Sångaren Liam Gallagher har i efterhand kommit med invändningar, bland annat mot att gruppens tredje album, Be Here Now, inte alls finns representerat på samlingen. (wikipedia.org)
  9. Pepparkakshusets delar brukar sammanfogas med smält socker. Husets takpannor och andra detaljer kan bestå av kristyr eller godis, särskilt non stop. På pepparkakshusets gård brukar man lägga bomullsvadd, som ska föreställa snö. Ibland placerar en tuss bomullsvadd i skorstenen för att efterlikna rök. Ofta bakar man pepparkaksdjur, pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor som placeras kring huset för att representera boende. Genom att sikta florsocker över pepparkakshuset kan man efterlikna nysnö. (wikipedia.org)
  10. Kanna (våta varor) - 1 kanna = 1/48 tunna = 2 stop = 8 kvarter = 32 jungfrur = 2,617 liter. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.