Stoppa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stoppa, varianter, uttal och böjningar av stoppa

Stoppa synonym, annat ord för stoppa, vad betyder stoppa, förklaring, uttal och böjningar av stoppa.

Synonymer till stoppa

Andra språk

Stoppa på Engelska

 • darn, mend - darn socks
 • stuff, fill - fill (with soft material), a filled (stuffed) cushion
 • put, thrust - put one', s hand in one', s pocket
 • stop - the engine stopped
 • stop - stop her before it is too late!

Hur används ordet stoppa

 1. – Jag är stolt över att jag kämpade för att stoppa minkfarmen. I dag ser jag bara fram emot att kämpa med Djurfront. (svt.se)
 2. Ett vanligt användningsområde för gasturbinen är elektrisk kraftproduktion. En fördel är att aggregaten går snabbt att sätta upp och kan vara i drift efter bara några månader. De går också snabbt att starta och stoppa vilket gör dem lämpade för reservkraft. Som exempel har Stallbacka kraftverk i Trollhättan sådana reservkraftverk drivna av svensktillverkade GT120 turbiner från STAL som kommer upp i full effekt efter bara 8 minuter. (wikipedia.org)
 3. Det förtryckta motivet är vanligen blommor men kan variera. När korten riktas till barn är ballonger, nallar, dockor och andra leksaksmotiv vanligt förekommande. Vissa gratulationskort är försedda med ett fack där avsändaren kan placera en sedel eller en lott som present till mottagaren. Oavsett om man skickar eller överlämnar ett gratulationskort brukar man stoppa ned det i ett kuvert. Dels för att höja spänningen för mottagaren och dels för att eventuellt löst innehåll inte ska falla ut. (wikipedia.org)
 4. Gravning, eller gravande, är en metod för att bereda fisk eller kött. Råvaran får ligga i en blandning av salt och socker som tjänar till att stoppa bakterietillväxt samtidigt som råvaran genomgår autolys, det vill säga vävnadsnedbrytning orsakad av kroppsegna enzymer. Även kryddning brukar tillsättas, vilket gör att blandningen blir ett slags marinad. (wikipedia.org)
 5. Däremot har nya i form av stängsel satts upp på några håll vid Schengenområdets yttre gräns, till exempel stängslen runt de spanska enklaveorterna Ceuta och Melilla. Ett annat exempel är Litauens gräns mot Vitryssland som stegvis blivit mer och mer bevakad sedan Sovjetunionens fall och Litauens inträde i EU och Schengensamarbetet. USA har satt upp staket på gränserna mot Mexiko. Indien har satt upp stängsel vid gränsen mot Bangladesh, Israel har byggt en barriär runt Gazaremsan. Dessa sattes upp för att stoppa smuggling, terrorister och annan illegal invandring. Dessa gränser kontrollerar dock resandet in i de egna länderna, medan kommunistländernas gränser främst kontrollerade resandet ut ur de egna länderna. (wikipedia.org)
 6. Det kosmologiska gudsbeviset stipulerar att universums uppkomst har en orsak genom att införa en intelligent skapare, som står utanför vår förståelse och vårt universum, och inte begränsas av dess naturlagar. En liknelse är att en programmerare (motsvarande Gud) skulle kunna programmera (formulera lagar för) en datorsimulering som ger upphov till att en intelligent livsform utvecklas i en simulerad värld. Orsaken till simuleringen uppkomst står då att finna utanför simuleringens rum-tid. Programmerarens agerande följer inte simuleringens lagar, och står därför utanför den simulerade observatörens förståelse. Programmeraren kan stoppa simuleringen, manipulera några tillståndsvariabler, och återstarta simuleringen. En observatör inne i datorsimuleringen skulle då uppfatta att något som bryter mot programmets regler (naturlagarna) har inträffat, men skulle inte kunna påvisa fenomenet med upprepningsbara experiment. Observatören kan ge argument för programmerarens existens men kan inte absolut bevisa existensen om inte programmeraren ger sig till känna. (wikipedia.org)
 7. Vincent Hanna gör allt för att försöka stoppa Neil McCauley. Hans hårda arbete som polis gör att hans förhållande håller på att rasera. Det eskalerar när hans dotter far riktigt illa. Rånarna tar med sig medspelare som inte håller sig till reglerna vilket också det får konsekvenser. (wikipedia.org)
 8. Hematologi är den gren av den medicinska vetenskapen som handlar om fysiologi och sjukdomar i blodet samt de blodbildande och lymfatiska systemen. Till fältet hör även hemostasen, kroppens förmåga att stoppa blödningar och regleringen av denna. (wikipedia.org)
 9. Enligt FASS finns det ingen bra behandling för hicka. Det finns dock olika huskurer mot hicka som ibland påstås vara effektiva. En metod är att dricka kallt vatten, gärna från glasets bortre kant, dvs upp och ner. Det psykologiska tricket att sitta avslappnad, med lugna regelbundna andetag och helt enkelt själv försöka att inducera hickan, har gott stöd inom den kognitiva beteendeterapin. Att stimulera kräkreflexen genom att stoppa fingrarna i halsen är en obehaglig men i vissa fall effektiv metod. En annan är att återandas i påse för att höja koldioxidhalten i blodet. (wikipedia.org)
 10. Hormonerna verkar på ett flertal olika sätt, till exempel genom att binda till särskilda receptorer på cellens yta, genom att tränga in i cellkroppen och starta eller stoppa en reaktion inuti cellen, eller genom att utlösa programmerad celldöd. Under fosterstadiet och puberteten sätter hormoner igång invecklade utvecklingskedjor som påverkar hela kroppens utveckling. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.