Studentutbyte Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder studentutbyte, varianter, uttal och böjningar av studentutbyte

Studentutbyte synonym, annat ord för studentutbyte, vad betyder studentutbyte, förklaring, uttal och böjningar av studentutbyte.

Vad betyder och hur uttalas studentutbyte

Studentutbyte uttalas stud|ent|ut|byte och är ett substantiv.

Ordformer av studentutbyte

Singular

studentutbyte
obestämd grundform
studentutbytes
obestämd genitiv
studentutbytet
bestämd grundform
studentutbytets
bestämd genitiv

Plural

studentutbyten
obestämd grundform
studentutbytens
obestämd genitiv
studentutbytena
bestämd grundform
studentutbytenas
bestämd genitiv

Studentutbyte är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet studentutbyte

  1. Partnership in International Management (PIM) är ett konsortium av ledande handelshögskolor från hela världen för studentutbyte mellan de ingående högskolorna. (källa)
  2. HiG startade den ettåriga fastighetsmäklarutbildningen år 1992, vilken snabbt blev högskolans mest sökta program. Samtidigt startades ett projekt för att utveckla kontakter med högskolor/universitet för lärar- och studentutbyten. (källa)
  3. Mia Hägg växte upp i Mariehem i Umeå och gick ett år på gymnasiet innan hon hoppade av. Därefter var hon bl.a. frilansskribent och bartender samtidigt som hon läste in gymnasiet på Komvux, och 1992 började hon läsa på arkitektprogrammet på Chalmers tekniska högskola. Under 1997 gjorde hon ett studentutbyte med Erasmus i Paris, och efter examen fick hon arbete hos arkitekten Jean Nouvel. Där arbetade hon i tre år innan hon 1991 vistades i Tokyo på ett arbetsstipendium i ett halvår. Därefter fick hon en tjänst på Herzog och de Meuron och flyttade till Basel där företagets huvudkontor ligger. (källa)
  4. Universitetet i Tromsø har sedan 2010 ett samarbetsavtal med Umeå universitet, för studentutbyten och utbyte av akademisk personal, gemensamma forskningsprojekt och gemensam forskningsfinansiering m.m. Målsättningen är främst att samarbeta kring läkemedelsforskning, samisk forskning, klimat- och miljöforskning och annat som berör det nordliga rummet. Ett exempel är samarbetet inom bioprospektering och forskning för att hitta nya antibiotika baserad på organismer från Ishavet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.