Styrkedemonstration Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder styrkedemonstration, varianter, uttal och böjningar av styrkedemonstration

Styrkedemonstration synonym, annat ord för styrkedemonstration, vad betyder styrkedemonstration, förklaring, uttal och böjningar av styrkedemonstration.

Vad betyder och hur uttalas styrkedemonstration

Styrkedemonstration uttalas styrke|de|monstr|at|ion och är ett substantiv.

Ordformer av styrkedemonstration

Singular

styrkedemonstration
obestämd grundform
styrkedemonstrations
obestämd genitiv
styrkedemonstrationen
bestämd grundform
styrkedemonstrationens
bestämd genitiv

Plural

styrkedemonstrationer
obestämd grundform
styrkedemonstrationers
obestämd genitiv
styrkedemonstrationerna
bestämd grundform
styrkedemonstrationernas
bestämd genitiv

Styrkedemonstration är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet styrkedemonstration

  1. Kort efteråt ökade emellertid Sovjetunionen sina ansträngningar att med militära styrkedemonstrationer förmå ledningen för Tjeckoslovakiens kommunistparti att skärpa presscensuren och på andra sätt återställa det maktmonopol för partiet som rått innan reformpolitiken inleddes i början av året. Dessa militära påtryckningar stod i uppenbar strid mot vad Kosygin utfäst sig till vid mötet i Sverige. (källa)
  2. Den 30 september 1961 startade fem flygplan av typen J 29B från Svea flygflottilj (F 8) för att transportflyga till flygplatsen N'Djili i Léopoldville 12 000 km söderöver, dit de anlände den 4 oktober. En vecka efter ankomsten ombaserade de till Luluabourg i provinsen Kasaï. Den första tiden var lugn, men den 29 oktober sköts ett FN-transportflygplan ner och 30 minuter senare var den svenska kontingenten ute på patrullflygning längs gränsen mot Katanga, mest för att visa en styrkedemonstration. Den 6 december 1961 genomfördes de första attackuppdragen mot flygbaserna Kolwezi och Jadotville i Katanga av de svenska J 29 och sex indiska Canberra. År 1962 lämnade den indiska gruppen och de fyra etiopiska F-86 flottiljen och resurserna vid F 22 behövde förstärkas, därför tillfördes ytterligare fyra J 29 och två S 29. I slutet på december 1962 var striderna som häftigast, F 22 gav framför allt markunderstöd och genomförde raketanfall mot bland annat flygplatser i städerna Kolwezi och Jadotville och en radiostation i Elisabethville. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.