Tidsangivelse Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidsangivelse, varianter, uttal och böjningar av tidsangivelse

Tidsangivelse synonym, annat ord för tidsangivelse, vad betyder tidsangivelse, förklaring, uttal och böjningar av tidsangivelse.

Vad betyder och hur uttalas tidsangivelse

Tidsangivelse uttalas tids|an|giv|else och är ett substantiv.

Ordformer av tidsangivelse

Singular

tidsangivelse
obestämd grundform
tidsangivelses
obestämd genitiv
tidsangivelsen
bestämd grundform
tidsangivelsens
bestämd genitiv

Plural

tidsangivelser
obestämd grundform
tidsangivelsers
obestämd genitiv
tidsangivelserna
bestämd grundform
tidsangivelsernas
bestämd genitiv

Tidsangivelse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidsangivelse

  1. Varje individuellt ur kontrolleras under 16 dygn avseende precision i tidsangivelse under tre olika temperaturer och i fem olika ställningar. Varje godkänt urverk tilldelas certifikat samt ett kontrollnummer som registreras och graveras in i verket. (källa)
  2. För att skilja en tidvisning som sker med tim-, minut- och sekundvisare från en digital tidsangivelse som sker med hjälp av växlande siffror, har man infört begreppet analog tidsangivelse. (källa)
  3. Skottsekunder kan orsaka problem i datorsystem som inte korrekt hanterar en extra sekund i vissa minuter. Problemet kan lösas antingen med system som inte tar för givet att alla minuter består av 60 sekunder eller genom att internt använda en tidsangivelse som saknar skottsekunder (t.ex. TAI eller GPS-tid). Eftersom det är besvär med att ha olika tidsskalor och det är besvär att ställa om system som följer den officiella tidsskalan, finns förslag att slopa skottsekundsystemet och låta astronomisk midnatt skilja sig från borgerlig midnatt. År 2100 skulle de i så fall skilja sig med runt 1–2 minuter, och år 3000 runt timmen (då kan man överväga en skott-timme för att inte tidszonerna skall fortsätta driva runt jorden). Framför allt USA har verkat för att slopa skottsekunder. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.