Tillbaka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tillbaka, varianter, uttal och böjningar av tillbaka

Tillbaka synonym, annat ord för tillbaka, vad betyder tillbaka, förklaring, uttal och böjningar av tillbaka.

Synonymer till tillbaka

Vad betyder och hur uttalas tillbaka

Tillbaka uttalas till|baka [-ba´-] ad och är ett verb.

Tillbaka betyder:

Ordformer av tillbaka

Ordform(er) tillbaka adverb

Andra språk

Tillbaka på Engelska

 • back(wards) - retrospect, decline, return from a trip, return sth. one has borrowed
 • back - for some while

Hur används ordet tillbaka

 1. Det känns jättebra. Sirius känns som ett väldigt spännande lag, och utmaningen i att ta på mig Siriuströjan och få komma tillbaka till allsvenskan var en för bra möjlighet för mig att tacka nej till, säger John Alvbåge. (källa)
 2. De viktigaste orsakerna enligt mig är att vi har arbetat länge med informationssäkerhet, medvetandegraden är förhållandevis hög och som "early adopters" har vi hunnit lära oss av våra misstag. Vi är ett it-tätt land inom EU, där det finns en gemensam reglering för informationssäkerhet. Vi är relativt högutbildade och vi har myndigheter som har ett utpekat ansvar för att se till att vi har en rimlig nivå på vår "security posture" rent generellt. Sedan något år tillbaka har vi också en nationell strategi för informations- och cybersäkerhet där flera myndigheter har fått ett utpekat ansvar. (källa)
 3. Årets Program: ROBINSON av MastiffMotivering: Trots många osäkerhetsmoment, som en sändningsstruktur som sträcker sig över fem dagar, en slimmad inspelningstid och produktionstekniska svårigheter har redaktionen lyckats skapa ett extremt starkt innehåll som vunnit stor publik både linjärt och digitalt. 20 år efter premiären så är serien tillbaka och det med besked, mer vitalt änågonsin! Hatten av för den här produktionen som fått nytt liv och som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. (källa)
 4. När Harry Styles fick en roll i krigsfilmen "Dunkirk" var det många som höjde på ögonbrynen. Filmens regissör Christopher Nolan slog tillbaka kritiken. – Jag såg en trovärdighet i Harry som gjorde att han fick rollen. I mina ögon gör han en äkta insats i filmen och jag hoppas att folk ser det, sa Christopher Nolan till Nöjesbladet. "Dunkirk"-regissören tippas även att regissera nästnästa James Bond-film med premiär 2022. Den filmen kommer inte att ha Daniel Craig i huvudrollen som James Bond. Med tanke på Nolans hyllande av Harry är det inte helt omöjligt att vi kommer att få se en ung Harry dyka upp i smoking på bioduken med en skakad men inte rörd draja i handen. (källa)
 5. I "Skavlan" blir sångerskan märkbart rörd och har svårt att hålla tillbaka tårarna när hon för första gången pratar om händelsen offentligt. Och hon säger att hon känner sig lite dum över att ta åt sig av vad som skrivs på nätet. (källa)
 6. I fem veckor går Expressens Torbjörn Nilsson tillbaka till klassiska valrörelser för att se vad dagens politiker har att lära av historien. I dag: Vad Jonas Sjöstedts vänsterparti kan lära av högerlegenden Gösta Bohman. (källa)
 7. Ett bortglömt litet nöje för hela familjen är att hoppa på en båt till Danmark och sen åka fram och tillbaka – och fram och tillbaka tills man är nöjd. Köp något gott att äta, shoppa lite och njut av utsikten över Öresund. (källa)
 8. Även om det nu blir lagkrav på tillgänglighet så är det i grunden inga nyheter. Det har funnits rekommendationer sedan tio år tillbaka förklarar Pär Lannerö. (källa)
 9. Ordet fredlös går tillbaka på fridlös, där frid är det skydd alla invånare åtnjuter inom det ordnade samhället. Den fridlöse är alltså ställd utanför samhället. Den frid som råder över samhället i stort och som kunde förstärkas i särskilda sammanhang (julefrid, kvinnofrid, kyrkofrid, hemfrid), har ryckts bort, den gäller inte för den fredlöse. (källa)
 10. En abakus, eller kulram, är ett gammalt räkneredskap som består av en platta eller en ram med stavar eller trådar där kulor kan skjutas fram och tillbaka. Abakusen har använts under antiken och i många utomeuropeiska kulturer. Kulramar av diverse modeller används fortfarande ibland i till exempel Japan och Kina. Den japanska versionen kallas soroban, den kinesiska suan pan. Vid användning läggs ramen på ett bord eller hålls i knäet med stavarna riktade längs med betraktelseriktningen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.