Trots att Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trots att, varianter, uttal och böjningar av trots att

Trots att synonym, annat ord för trots att, vad betyder trots att, förklaring, uttal och böjningar av trots att.

Synonym till trots att

Hur används ordet trots att

  1. Från början behövde ett telegram passera alla stationer längs linjen innan det nådde sin adressort, men tidigt hade man centraliserat trafiken till några förmedlingscentraler varav Stockholm, Göteborg och Malmö var de största. Fjärrskrivmaskinerna på stationerna var alltså direkt anslutna till förmedlingscentralerna. Det innebar att telegram mellan två närbelägna orter ändå måste sändas över förmedlingscentralen, vilket medförde ett omfattande arbete med omtelegrafering på dessa. I ett försök i södra Sverige anslöts telegrafstationerna i stället till telexnätet, och kunde därmed koppla sig direkt till telexapparaten på adresstationen. Försöket blev framgångsrikt och infördes över hela landet trots att det krävdes dyrare utrustning på stationerna. Motsvarande typ av trafik på de internationella förbindelserna, Gentex, infördes 1960 mot Nederländerna och utökades därefter snabbt. (källa)
  2. Åren 1708-15 reste Law från residens till residens på kontinenten för att söka vinna gehör för sina bankidéer. Som en fulländad världsman, men ståtligt yttre och som djärv spelare, knöt han talrika förbindelser med hoven. Trots att Law stöddes av Filip II av Orléans, vann inte hans plan för en fransk statsbank genomslag 1715. Följande år fick han dock koncession på en privatbank i Paris, Banque Générale Privée, vars aktiekapital till 3/4 skulle inbetalas i deprecierade statsskuldssedlar, som därigenom skulle försvinna från marknaden. Banken var en växel-, depositions- och sedelbank. Fulländat ledd erhöll banken snart sedelmonopol och blev 1718 statsbank. (källa)
  3. Ayn Rands första försäljningssuccé – efter de två mindre framgångsrika: De levande (1936) och Lovsång (1938) – var med boken Urkällan. Enbart fram till 1950, sålde boken i en halv miljon exemplar, trots att den blev hårt kritiserad för sin ideologi och trots att de första försäljningssiffrorna var låga. Urkällan blev snart en kultbok. (källa)
  4. Jordi Cruyff tillbringade sina yngre år i Katalonien, där hans far Johan Cruijff spelade för FC Barcelona. Han ska ha döpts efter Sant Jordi (Sankt Göran), Kataloniens skyddspatron. Trots att katalanska förbjöds av Franco insisterade hans far på att registrera den katalanska varianten av namnet i stället för den spanska Jorge. Samma år som han föddes tog FC Barcelona sig an den katalanska varianten av klubbnamnet – Futbol Club Barcelona – i stället för Club de Fútbol Barcelona, som de hade varit tvungna att använda sig av i flera decennier, något som tydde på att reglerna vid den tiden till slut hade lättats på. (källa)
  5. Trump vore inte Trump om han inte mitt i segerns sötma far med osanning. Han hävdar att han blivit helt frikänd trots att Mueller uttryckligen säger att det inte är så. (källa)
  6. Trumans program för inrikespolitik kallades Fair Deal ("Den rättvisa given") och var en fortsättning på New Deal. I den första delen av programmet, som Truman presenterade den 6 september 1945, fanns förslag om höjda minimilöner, full sysselsättning, utökade rättigheter för fackföreningar, fler offentliga arbeten, slumsanering och billiga bostäder. Truman talade också om bättre sjukvård och skola. Han hade dock svårt att få igenom sina förslag i kongressen, där republikanska partiet fick majoritet 1946. Republikanerna lade istället fram den så kallade Taft-Harley-lagen som trots att Truman lade in sitt veto till slut antogs 1947. Lagen innebar begränsningar i fackföreningarnas makt och en "avsvalkningsperiod" från det att man varslade om strejk till dess att den fick utlösas. Vid valet 1948 återfick demokraterna majoriteten i kongressen och Truman presenterade på nytt inrikespolitiska förslag och använde för första gången uttrycket "Fair Deal". Han krävde liknande satsningar på välfärdsfrågor som tidigare och även att Taft-Harley-lagen skulle avskaffas. Socialförsäkringssystemet utökades en del men annars fick Truman inte igenom mycket av sitt program, trots att kongressen nu kontrollerades av hans parti. Förklaringen var delvis att ledamöterna inte alltid röstade efter partitillhörighet utan också beroende på vilken delstat de kom från, eller beroende på olika specialintressen. (källa)
  7. Lucy lämnar sedan den engelska landsbygden och tar sig till London. Vid 23 års ålder, går hon ombord på ett skepp mot Labassecour trots att hon behärskar väldigt lite av det franska språket. Hon färdas till staden Villette, där hon får anställning som en bonne (barnjungfru) vid Madame Becks internatskola för flickor. (Denna skola anses vara baserad på Hégers pensionnat i Bryssel). Efter en tid hyrs hon in för att undervisa i engelska på skolan, utöver att hon har hand om Madame Becks tre barn. Hon trivs trots Madame Becks konstanta övervakning av personalen och studenterna. (källa)
  8. Celiaki (även känt som glutenintolerans, trots att det är en immunologisk överkänslighet) är en autoimmun sjukdom där det finns antikroppar mot ett i gluten förekommande glykoprotein. Sjukdomen orsakar skador på tunntarmens slemhinna. (källa)
  9. Norska NRK kallar inte längre Pippis pappa "negerkung" (norska negerkonge) utan "Söderhavskung" (norska sydhavskonge). I Frankrike är han kung bland kannibalerna, trots att deras diet är människofri boken igenom (i boken "Pippi Långstrump går ombord" hävdar dock Efraim Långstrump att folket på Kurrekurreduttön först tänkte äta upp honom – men när de såg hur stark han var gjorde de honom till kung i stället...). (källa)
  10. Förutom ett intag av nikotin, innehåller dess ånga smak och ger den fysiska upplevelsen av att röka till exempel tobak, trots att inte någon rök, tobak eller förbränning är inblandad i den elektriska cigarettens funktion. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.