Trotsa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trotsa, varianter, uttal och böjningar av trotsa

Trotsa synonym, annat ord för trotsa, vad betyder trotsa, förklaring, uttal och böjningar av trotsa.

Synonym till trotsa

Andra språk

Trotsa på Engelska

  • defy - the public defied the ban

Hur används ordet trotsa

  1. Åren 1957 och 1958 lamslogs staden Derry i Maine av skräck när flera barn dödades och lemlästades. Men sju elvaåringar (Bill Denbrough, Ben Hanscom, Richie Tozier, Stan Uris, Beverly Marsh, Eddie Kaspbrak och Michael Hanlon) som är lite utanför, går samman och trotsar faran. De märker att mördaren inte är mänsklig utan ett monster som vet vad man är mest rädd för. Monstret antar ofta skepnaden av den onde clownen Snåljåp (Pennywise). År 1985 har kompisarna glömt varandra och bara en av dem bor kvar i Derry. Denne ringer upp sina forna kamrater och berättar att Snåljåp (Pennywise) är tillbaka. En person mindre, då Stan Uris begår självmord, ska de åter trotsa faran som lurar i det så småningom översvämmade Derrys kloaker. (källa)
  2. Eftersom Eisenhower ville koncentrera sig på utrikespolitiken bestod hans kabinett av affärsmän som hade fått stora befogenheter inrikes. När medborgarrättsrörelser började uppstå kritiserades han för att inte vara villig att utöva sitt ledarskap, om han inte tvingades. År 1957 skickade han dock federala styrkor till Arkansas, där guvernören försökte trotsa Högsta domstolens beslut om att desegregera alla offentliga skolor. (källa)
  3. Beskyllningen för feghet är berättigad, särskilt när plikt föreligger att trotsa faran (till exempel för brandsoldater och läkare). Annars är det svårt att säga, om försiktigheten gått för långt, då en annan har svårt att bedöma de krafter och de medel, som står till personens förfogande för farans bekämpande. Feghetens grund ligger i den medfödda flyktinstinkten, som är en form av självbevarelseinstinkten. Det, som kan tillbakatränga denna instinkt, är förståndet, som klokt kan mäta faran och dess följder samt uttänka medlen för dess bekämpande, samt pliktmedvetandet och självaktningen, som kan förmå viljan att samla sina inre krafter för att stå faran emot. (källa)
  4. Bury My Heart at Wounded Knee är en amerikansk TV-film från 2007 som bygger på Dee Browns bok med samma namn. Handlingen kretsar runt tre personer, Charles Eastman, som blir bortryckt från sitt indianska liv och får "lära" sig att leva en vit mans liv, Sitting Bull, en stolt indianhövding som fortsätter att trotsa den amerikanska regeringen, och Henry L. Dawes, som försöker övertyga USA:s president och sin övriga omgivning att indianerna har rätt till ett bättre liv. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.