Trots Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trots, varianter, uttal och böjningar av trots

Trots synonym, annat ord för trots, vad betyder trots, förklaring, uttal och böjningar av trots.

Synonymer till trots

Hittade 2 varianter av ordet trots:

Vad betyder och hur uttalas trots

Trots uttalas trots och är ett substantiv -et.

Trots betyder:

Ordformer av trots

Singular

trots
obestämd grundform
trots
obestämd genitiv
trotset
bestämd grundform
trotsets
bestämd genitiv

Trots1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas trots

Trots uttalas trots preposition.

Trots betyder:

Ordformer av trots

Ordform(er) trots preposition

Andra språk

Trots på Engelska

 • despite, in spite of - despite everything, I', m quite satisfied, she came despite the rain
 • defiance - obstinate age

Hur används ordet trots

 1. Huvudet var utdraget i en näbbliknande nos och ett av de kloförsedda fingrarna var längre än både över- och underarmen och bar upp vingen som bestod av en stor skinnflik, ungefär som dagens fladdermöss. Men trots att de levde samtidigt var flygödlorna inga dinosaurier. (källa)
 2. Höghastighetståget ska byggas trots att forskarnas kalkyler tyder på obefintlig klimateffekt till hög kostnad. (källa)
 3. Trots detta är det svårt att göra sig av med känslan att det krävs nationella ekonomiska muskler och en stabil välfärd för att skapa ett samhälle som håller en hög lägstanivå inom cybersäkerhet. Detta bekräftas av den bild av cybersäkerheten i Sverige, och orsaken bakom den höga placeringen, som ges av Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen IIS. (källa)
 4. Trump vore inte Trump om han inte mitt i segerns sötma far med osanning. Han hävdar att han blivit helt frikänd trots att Mueller uttryckligen säger att det inte är så. (källa)
 5. Här fajtas han mot den superrike Carlton Drake (spelad av Riz Ahmed från suveräna serien The night of) som säger sig stå på mänsklighetens sida men egentligen är en ond narcissist med en helt egen agenda. Jo, han är klonad på storskurkar från merparten av alla andra superhjältefilmer och slåss som sådan mot i längden taskiga odds. När Drake dessutom dristar sig till att häda Gud förstår man att han snart kommer att brinna i helvetet, detta är trots allt en amerikansk film riktad till ungdomar. (källa)
 6. Årets Program: ROBINSON av MastiffMotivering: Trots många osäkerhetsmoment, som en sändningsstruktur som sträcker sig över fem dagar, en slimmad inspelningstid och produktionstekniska svårigheter har redaktionen lyckats skapa ett extremt starkt innehåll som vunnit stor publik både linjärt och digitalt. 20 år efter premiären så är serien tillbaka och det med besked, mer vitalt änågonsin! Hatten av för den här produktionen som fått nytt liv och som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. (källa)
 7. Men trots SVT: s hårda reklamregler tillåts bandet tävla i Melodifestivalen. (källa)
 8. HELGLÄSNING. Navid Modiri är hjärnan bakom den omdiskuterade podden "Hur kan vi". Trots hård kritik är planen att göra den ännu kaxigare: "Jag stänger inte dörren för någon", säger Navid Modiri till Dagens Media. (källa)
 9. Trots att en jury valt ut henne blev både musikjournalister och allmänhet provocerade av juryns val och skrev i sociala medier att hon inte förtjänade att vinna. (källa)
 10. Bättre än väntat för EricssonBörs Ericssonchefen Börje Ekholm fortsätter att överraska marknaden med starka delårsrapporter. Ericssons tredje kvartal överraskar positivt, precis som de två första. För första gången sedan andra kvartalet 2016 presenterar telekombolaget en vinst efter skatt. Trots att analytikerna trott på ett nettoresultat på minus 167 miljoner kronor blev det ett plusresultat. Ericsson tjänade 2, 7 miljarder kronor efter skatt under det tredje kvartalet, vilket kan jämföras med minus 3, 5 miljarder under samma kvartal i fjol."Vi ser förbättringar inom hela verksamheten", skriver Börje Ekholm i vd-ordet. Omsättningen uppgick till 53, 8 miljarder kronor, mot förväntade 49, 8 miljarder. Ericsson driver fortfarande stora omstruktureringsprogram i form av sparbeting och omförhandlande av olönsamma kontrakt, rapporterar DI. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.