Try Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder try, varianter, uttal och böjningar av try

Try synonym, annat ord för try, vad betyder try, förklaring, uttal och böjningar av try.

Synonym till try

Vad betyder och hur uttalas try

Try uttalas try och är ett substantiv -n.

Try betyder:

Ordformer av try

Singular

try
obestämd grundform
trys
obestämd genitiv
tryn
bestämd grundform
tryns
bestämd genitiv

Try är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet try

  1. Med bortseende från mindre syntaktiska skillnader förekommer allmänt endast ett fåtal olika undantagshanteringstyper. I den mest populära typen utlöses ett undantag med en specifik programsats (throw, raise) med ett undantagsobjekt som beskriver undantaget. Den del av programmet som täcks av en undantagshanterare markeras med try eller liknande och avslutas med den första hanteringsklausulen som markeras med catch, except, rescue eller liknande. Flera hanteringsklausuler kan förekomma och var och en specificerar då det undantag som hanteras. (källa)
  2. Avis är ett amerikanskt världsomspännande biluthyrningsföretag. Den första Avisbilen hyrdes ut på Detroits flygplats 1946 av grundaren Warren E. Avis (1915-2007). Fler Avis-kontor öppnades inom kort över hela USA. 2014 finns Avis i mer än 165 länder med fler än 5 750 uthyrningskontor världen över. 1966 öppnades det första Avis-kontoret i Sverige och har nu mer än 120 uthyrningskontor på ett 80-tal orter runtom i landet. "We try harder" är Avis ledstjärna än idag. (källa)
  3. Sporten spelas på en plan som mäter max 100x70 meter. Uppdraget är att skaffa så många poäng som möjligt genom att föra bollen till området bakom motståndarnas mållinje (försökslinjen) eller att sparka den genom målställningen. Dessa består av två vertikala stolpar 5,64 meter ifrån varandra med en ribba som ligger 3,05 meter över marken. Bollen ska helst placeras mellan de två pelarna vilket gör att man får en bättre chans att sparka över bollen. Det kallas försök (en: try) eftersom när man gör mål får man ett försök till en spark. Matchtiden är 80 minuter, indelad i två halvlekar med en 5-minuters paus emellan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.