Tycke Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tycke, varianter, uttal och böjningar av tycke

Tycke synonym, annat ord för tycke, vad betyder tycke, förklaring, uttal och böjningar av tycke.

Synonymer till tycke

Andra språk

Tycke på Engelska

 • opinion - in my opinion
 • fancy - take a liking to sby (or sth.)

Hur används ordet tycke

 1. Illustrationerna på denna sida visar att advokater i vissa länder har en särskild ämbetsdräkt. I Sverige är dock advokaten fri att klä sig enligt eget tycke. (wikipedia.org)
 2. Det finns vissa standardstorlekar ordnade i serier efter format, som till exempel F-serien (figur), L-serien (landskap, mer avlångt format) och M-serien (marin, ännu mer avlångt). I F-serien är F1 minst, följt av F2, F3 och så vidare. Man kan dock själv montera ram och duk, och då välja storlek efter eget tycke. (wikipedia.org)
 3. Knäck är en vanlig typ av hemgjort godis bestående av lika delar sirap, socker och grädde som kokas ihop och som ofta smaksätts med hackad mandel. När smeten har kokats ihop till lagom konsistens, som kan vara mjuk till mycket hård, beroende på tycke och smak, fördelas den i veckade små pappersformar där den får stelna. Det har också varit vanligt att tillsätta till exempel skorpsmulor eller kokosflingor, för att dryga ut, och bakpulver, för att knäcken skall bli porös. Knäck görs traditionellt med ljus sirap, men det går även att använda mörk sirap för en mindre söt och mer påtagligt nötig smak. (wikipedia.org)
 4. I Sverige blev den, för så vitt det är bekant, ännu på Uppsala möte 1593 icke ens ifrågasatt till antagande. Detta förhållande kan synas rätt påfallande i betraktande av det nit, som 1593 års män lade i dagen, då det gällde att gentemot hertig Karls befarade tycke för kalvinism hävda sträng luthersk åskådning. Förhållandet torde dock, åtminstone delvis, finna sin förklaring i det inflytande, som professorn i Rostock David Chytraeus, av en mera försonlig och mild läggning, utövat på de ledande männen vid mötet, vilka till stor del erhållit sin teologiska utbildning vid det universitet, där Chytraeus verkade. Som bekännelseskrifter för svenska kyrkan nämns i Uppsala mötes beslut endast de tre allmänna symbolerna samt den oförändrade augsburgiska bekännelsen. (wikipedia.org)
 5. Kultstatus är beteckning på ett ämne, område, sak, uttryck eller kulturyttring som är historiskt passé men är välkänt och refereras i tal och uttryck då många fattat tycke för idébilden av yttringen.[källa behövs] (wikipedia.org)
 6. Varje hål inleds vid utslagsplatsen. Där brukar finnas flera små fördjupningar som bollen kan placeras i inför utslaget. Spelaren kan fritt välja mellan dessa efter individuellt tycke. (wikipedia.org)
 7. Skogsrået är oftast skogens kvinnliga härskarinna, rådare över de vilda djuren, som hon ibland skänker till dem hon behagar. Hon lockar vandrare vilse och förför män som hon fattar tycke för. Hon är smeksam och inställsam. (wikipedia.org)
 8. Sojakött är avfettat sojaprotein. Det finns i många olika former, till exempel granulat (färs), strimlor, grytbitar, filéer och biffar. Sojakött har neutral smak och kan smaksättas efter eget tycke. Sojakött innehåller fullvärdigt protein, mineraler, fibrer och är fritt från kolesterol. Sojakött äts mestadels av veganer och vegetarianer som ersättning för animaliskt kött.[källa behövs] I USA och Storbritannien är det vanligt förekommande i storköksproduktion som ett billigt sätt att dryga ut köttbaserade rätter. (wikipedia.org)
 9. Det kan även kallas för studentbal, där bör herrklädseln vara kavaj eller frack. Smoking är inget plagg man dansar i. Damklädseln består oftast av en vacker balklänning, efter tycke och smak. En annan ofta förekommande tradition är att paret ska komma till balen i ett något annorlunda fordon. Det kan vara allt från en fin gammal bil till en fyrhjuling. Vissa studenter försöker komma på innovativa lösningar som rida på en häst eller stå i skopan på en traktor. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.