Upplevelsecentrum Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder upplevelsecentrum, varianter, uttal och böjningar av upplevelsecentrum

Upplevelsecentrum synonym, annat ord för upplevelsecentrum, vad betyder upplevelsecentrum, förklaring, uttal och böjningar av upplevelsecentrum.

Vad betyder och hur uttalas upplevelsecentrum

Upplevelsecentrum uttalas upp|lev|else|centr|um och är ett substantiv.

Ordformer av upplevelsecentrum

Singular

upplevelsecentrum
obestämd grundform
upplevelsecentrums
obestämd genitiv
upplevelsecentrumet
bestämd grundform
upplevelsecentrumets
bestämd genitiv

Plural

upplevelsecentrum
obestämd grundform
upplevelsecentrums
obestämd genitiv
upplevelsecentrumen
bestämd grundform
upplevelsecentrumens
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

upplevelsecentra
obestämd grundform
upplevelsecentras
obestämd genitiv
upplevelsecentra
bestämd grundform
upplevelsecentras
bestämd genitiv

Upplevelsecentrum är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet upplevelsecentrum

  1. På Porsön finns Luleå tekniska universitet, företagsparken Aurorum, Teknikens hus, Luleå anstalt, villaområden och studentbostäder. I Porsö centrum finns bland annat Porsökyrkan, vårdcentral, folktandvård och livsmedelsaffär. Teknikens hus är ett upplevelsecentrum som ligger på universitetsområdet. (källa)
  2. Aeroseum är ett upplevelsecentrum med ambitionen att beskriva flygets utveckling, såväl civilt som militärt samt nationellt och internationellt, från Ikaros dagar fram till vår tids rymdfart. Aeroseum utvecklas i en av Sveriges tidigare hemligaste bergshangaranläggningar, den första som byggdes för att vara atombombsäker. (källa)
  3. Akva Upplevelsecentrum byggdes för att vara ett turistiskt skyltfönster för Pite älvdal och på samma gång ett science center om naturen längs Pite älvdal. Anläggningen innehöll en kupolbiograf, interaktiv utställning med temat vatten - från fjäll till hav, café och reception. Anläggningen, som ritades av arkitekterna Åke Franzén och Per-Henrik Nordberg, gestaltade i sin arkitektoniska form en stiliserad bild av Piteälvens fallkurva via fjället, skogslandet, kust och skärgård. Inne i utställningen fanns en modell av Sulitelmaglaciären med riktig is placerad i ett kylrum, stora akvarier med Piteälvens fiskar och andra vattendjur, ett stort stiliserat träd med 8 meters diameter som innehöll varierade utställningar om skogslandet samt ett stort panoramafönster varifrån man kunde studera Piteälvens mynning och Bottenvikens vackra skärgård. I utställningen fanns flera nyskapande interaktiva experimentstationer, bland annat en fiskesimulator, segelstation med fjärrstyrda segelbåtar och en digital landhöjningssimulator. Akva Upplevelsecentrum drevs av Piteå kommun under åren 2000–2004. Därefter förvärvade Pite Havsbad AB anläggningen och drev den vidare fram till 2007. Genom en till- och ombyggnad 2008 i Pite Havsbads regi fick anläggningen en helt ny utformning, nytt innehåll och nytt namn och kallas numera för Skeppet. (källa)
  4. Heron City – shopping- och upplevelsecentrum i Kungens kurva, Huddinge kommun Filmstaden Heron City – en biograf. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.