Vackra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vackra, varianter, uttal och böjningar av vackra

Vackra synonym, annat ord för vackra, vad betyder vackra, förklaring, uttal och böjningar av vackra.

Synonym till vackra

Hur används ordet vackra

  1. En av kritikerna är Marcela Fuentealba, grundare till förlagen Hueders och Saposcat. Hon fyller två glas med isvatten och leder mig ut på kontorets vackra bakgård. Marcela skrev nyligen en uppmärksammad krönika med titeln "Antifeminism". (källa)
  2. I Sverige ersattes galjonsfiguren senare av stävornament, på svenska örlogsfartyg vanligen en sköld med tre kronor. Benämningen kuttersmycke används i regel för vackra kvinnogestalter som monteras i fören på mindre båtar. (källa)
  3. Sjöjungfru eller havsfru är i folktron en rådare eller ett rå, ett kvinnligt naturväsen som tros råda över vattnets krafter. Hon tänktes som en vacker och erotiskt tilltalande kvinna med fiskstjärt som lockade sjömän i fördärvet med sin vackra sång. Hon lockade även ner männen i vattnet och dödade dem. (källa)
  4. Anna Sewell - Vackra Svarten. (källa)
  5. Gröna växter utan blommor är också vackra i trädgården. Ormbunkar finns i många olika gröna nyanser. (källa)
  6. Inkunabel (vaggtryck) kommer av latinets incunabula 'ursprung', 'lindor', 'vagga', och syftar på en tryckt bok som härstammar från boktryckarkonstens begynnelseskede, med Johann Gutenbergs bibel 1455, fram till och med år 1500. Många inkunabler är mycket vackra och de äldsta (från 1450- och 1460-talen) kan vara förvillande lika medeltida handskrifter. (källa)
  7. Text: Olle Ljungström, förutom "Små druvor" av Fred Asp. Musik: Olle Ljungström, förutom "Små druvor" av Fred Asp och "Vackra minnen (klär bäst i rött)" av Eddie Sjöberg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.