Veristisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder veristisk, varianter, uttal och böjningar av veristisk

Veristisk synonym, annat ord för veristisk, vad betyder veristisk, förklaring, uttal och böjningar av veristisk.

Vad betyder och hur uttalas veristisk

Veristisk uttalas ver|ist|isk och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av veristisk

Böjning (i positiv) veristisk en ~ + subst. veristiskt ett ~ + subst. veristiska den/det/de ~ + subst.

Veristisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet veristisk

  1. På Sicilien (italienska: Cavalleria rusticana, ungefär bondeheder) är en italiensk opera i en akt i veristisk stil komponerad av Pietro Mascagni. Librettot av Giovanni Targioni-Tozzetti och Guido Menasci bygger på en novell, Cavalleria rusticana, ur novellsamlingen På Sicilien av Giovanni Verga. (källa)
  2. Umberto Giordano, född 27 augusti 1867 död 12 november 1948, var en italiensk operatonsättare i veristisk stil. (källa)
  3. Pajazzo (italienska: Pagliacci "clowner") är en italiensk opera i prolog och två akter i veristisk stil med musik och libretto av Ruggiero Leoncavallo. Det är den enda av Leoncavallos operor som fortfarande uppförs regelbundet. Operahus har ofta uppfört Pagliacci med Cavalleria rusticana av Mascagni som en dubbelföreställning med beteckningen 'Cav and Pag'. (källa)
  4. Francesco Cilèa, född 23 juli 1866 i Palmi, död 20 november 1950, var en italiensk tonsättare i veristisk/realistisk stil. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.