Verk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder verk, varianter, uttal och böjningar av verk

Verk synonym, annat ord för verk, vad betyder verk, förklaring, uttal och böjningar av verk.

Synonymer till verk

Andra språk

Verk på Engelska

 • work - go about it, go to it, the work of a moment
 • work - work of art, masterpiece, the collected works of Strindberg
 • agency - Swedish Migration Board, government agency boards, authority, department
 • works - ironworks
 • works - mechanism, clockwork

Hur används ordet verk

 1. För att identifiera de här verken på de plattformar om behöver man använda sig av automatiserad teknik. Det är inte möjligt manuellt att föra sökningar av allt material som laddas upp. Kritiken går ut på att den här typen av automatiserade processer inte kan identifiera om något utgör en tillåten användning av ett verk eller inte, utan att den tar bort mer än vad som är nödvändigt, sade Patrik Sundberg, rättssakkunnig på Justitiedepartementet till SVT tidigare. (källa)
 2. Motiveringen lyder: "I Vasaloppet, på den fossila flygsemestern, under stjärnorna med afghanska flyktingar – inget mänskligt är denne kulturjournalist främmande. Med lustfylld stil och ständigt uppdaterad bildning följer han tidens verk och fenomen, om det så är klassiska folkhemshjältar som Vilhelm Moberg eller den nya klickokratins aristokrater.". (källa)
 3. Så kunde legenden tala, men bättre än den skulle den opoetiska, psykologiska analysen kunna förklara den stämning av landsflykt ur en hopstörtande diktarvärld, som omsusar Strindbergs verk vid 1880-talets slut och 1890-talets början och visa, hur det kommit sig, att en av vår vitterhets frodigaste inbillningar, ett av vår poesis rikaste sinnen mitt i mannaårens kraft velat abdikera för att i stället söka vinna forskarens så mycket torrare lager. Den psykologiska analysen skulle resonera ungefär så här. (källa)
 4. Det kan därför vara värt att uppmärksamma att Fredrik II på 1240-talet författade ett verk om falkenering, varvid han visade på en mycket god förtrogenhet med Aristoteles verk, men inte tvekade att påtala dennes brister, om de stod i strid med hans empiriska kunskaper vilka han erhållit genom egna iakttagelser, men även genom att genomföra vetenskapliga experiment av fåglar. (källa)
 5. Ett verk som inte direkt bygger på ett tidigare verk men där grundhistorien ändå är detsamma eller om det helt eller delvis innehåller samma persongalleri, brukar inte kallas adapterat utan då kallas det att verket är baserat på det äldre verket. Ett verk baserat på ett äldre verk kan också göras i samma medieform som det äldre verket och kan då ofta betraktas som en uppföljare eller en spinoff. (källa)
 6. Att studera begreppet "adverb" blir därför för lekmannen mindre en fråga om att nå insikt om faktiska grammatiska fenomen, och mer en fråga om att bemästra de olika bruk av begreppet "adverb" som funnits och finns i texter om grammatik, även i moderna och vetenskapligt underbyggda verk som Svenska Akademiens språklära och Svenska Akademiens grammatik. (källa)
 7. Tidigare har advokatfiskal varit ett ämbete vid hovrätterna, Kammarkollegiet samt Kammarrätten. En advokatfiskal utövade tillsyn och kontroll över personalen, såväl vid den egna domstolen eller verket som vid underlydande domstolar och verk. Således kontrollerade en advokatfiskal vid en hovrätt att underställda häradsrätter fullföljde sina arbetsuppgifter. En advokatfiskal hade rätt att väcka åtal om han ansåg att en person, som han hade tillsyn över, hade visat försummelse eller begått brott i tjänsten. Advokatfiskalerna vid Kammarkollegiet hade att bevaka kronans rätt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.