Endagsstrejk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder endagsstrejk, varianter, uttal och böjningar av endagsstrejk

Endagsstrejk synonym, annat ord för endagsstrejk, vad betyder endagsstrejk, förklaring, uttal och böjningar av endagsstrejk.

Vad betyder och hur uttalas endagsstrejk

Endagsstrejk uttalas en|dags|strejk och är ett substantiv.

Ordformer av endagsstrejk

Singular

endagsstrejk
obestämd grundform
endagsstrejks
obestämd genitiv
endagsstrejken
bestämd grundform
endagsstrejkens
bestämd genitiv

Plural

endagsstrejker
obestämd grundform
endagsstrejkers
obestämd genitiv
endagsstrejkerna
bestämd grundform
endagsstrejkernas
bestämd genitiv

Endagsstrejk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet endagsstrejk

  1. Korean Confederation of Trade Unions (KCTU) (på koreanska 전국민주노동조합총연맹, Jeon-guk Minju Nodong Johap Chongyeonmaeng, på svenska: Koreanska Fackliga Samorganisationen) är en sammanslutning av fackföreningar i Sydkorea. Organisationen grundades 11 november 1995, och hade 573 490 medlemmar i 1 226 fackföreningar år 1999. KCTU har varit inblandade i ett flertal landsomfattande strejker, bland annat generalstrejken i Sydkorea 1996-97. Den 2 juli 2008 höll man en endagsstrejk mot regeringens nyliberala politik. (källa)
  2. 2019 genomfördes ett antal olika kvalitetsprojekt på frwp, både med koppling till idén om "globalt perspektiv" (att motverka fokusering på det egna landet) och att öka mängden kvinnliga bidragsgivare. Under 2019 diskuterades även en möjlig protestaktion av gemenskapen på frwp, i samband med Europeiska unionens kontroversiella upphovsrättsdirektiv. Till skillnad från tyskspråkiga Wikipedia genomdrev man dock ingen endagsstrejk. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.