Eritrean Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eritrean, varianter, uttal och böjningar av eritrean

Eritrean synonym, annat ord för eritrean, vad betyder eritrean, förklaring, uttal och böjningar av eritrean.

Vad betyder och hur uttalas eritrean

Eritrean uttalas eritre|an [-a´n] och är ett substantiv -en -er.

Eritrean betyder:

Ordformer av eritrean

Singular

eritrean
obestämd grundform
eritreans
obestämd genitiv
eritreanen
bestämd grundform
eritreanens
bestämd genitiv

Plural

eritreaner
obestämd grundform
eritreaners
obestämd genitiv
eritreanerna
bestämd grundform
eritreanernas
bestämd genitiv

Eritrean är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet eritrean

  1. 1137 till 1879 e.Kr. styrdes mycket av de centrala delarna av det nuvarande eritreanska höglandet av det kristna kungariket Medri Bahri (havets land). Riket styrdes av en Bahri Negus eller Bahri Negash (havets kung) som ofta växlade sina allianser mellan de andra kristna abessinska rikena och deras kringliggande muslimska rivaler. Låg- och höglandsbefolkningen låg ofta i fejd med varandra om makt och inflytande, där olika riken eller dynastier löpande försökte inta och ena hela regionen. (källa)
  2. Eritreas fotbollsförbund, officiellt Eritrean National Football Federation, är ett specialidrottsförbund som organiserar fotbollen i Eritrea. (källa)
  3. National Confederation of Eritrean Workers (NCEW) är en eritreansk facklig centralorganisation, grundad 1979 under namnet National Union of Eritrean Workers. Den är medlem i Internationella fackliga samorganisationen (IFS) och Organization of African Trade Union Unity (OATUU). Organisationen har därutöver nära band till den italienska fackföreningsrörelsen. (källa)
  4. Till personer i Sverige födda i Eritrea räknas personer som är folkbokförda i Sverige och som har sitt ursprung i Eritrea. Enligt Statistiska centralbyrån fanns det 2018 i Sverige sammanlagt cirka 42 300 personer födda i Eritrea. Siffran innefattar inte personer födda före 1993 då Eritrea var en del av Etiopien. 2019 bodde det sammanlagt 61 615 personer i Sverige som antingen var födda i Eritrea eller hade minst en förälder som var det. Eritreaner är den nästörsta (efter somalier) utrikes födda gruppen från Afrika i Sverige år 2018 enligt Statistiska centralbyrån. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.