Eritreansk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eritreansk, varianter, uttal och böjningar av eritreansk

Eritreansk synonym, annat ord för eritreansk, vad betyder eritreansk, förklaring, uttal och böjningar av eritreansk.

Vad betyder och hur uttalas eritreansk

Eritreansk uttalas eritre|ansk [-a´n-] och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av eritreansk

Böjning (i positiv) eritreansk en ~ + subst. eritreanskt ett ~ + subst. eritreanska den/det/de ~ + subst. eritreanske den ~ + mask. subst.

Eritreansk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet eritreansk

  1. Isaak är både svensk och eritreansk medborgare men de eritreanska myndigheterna anser att då Isaak befann sig i Eritrea när han greps lyder han under eritreanska lagar och att hans fall därför är en "intern angelägenhet". Det svenska medborgarskapet, menar man, saknar således betydelse i det här fallet, vilket inverkar på svenska UD:s möjligheter att agera. Den offentliga inställningen från den eritreanska sidan blev tydlig i en intervju med Eritreas president Isaias Afewerki i maj 2009 då följande sades: "Vi kommer inte att ha någon rättegång och vi kommer inte att frige honom. Vi vet hur vi ska handskas med honom och andra som honom." och "För mig är Sverige irrelevant." Afwerki menade vidare att det vid tillfället inte existerade någon diplomatisk relation mellan Sverige och Eritrea. Detta beroende på hur Sverige hade bedrivit den "tysta diplomati" regeringen sagt att den ägnat sig åt. (källa)
  2. Injera är ett traditionellt etiopiskt/eritreanskt pannkaksliknande tunnbröd. Injera äts i stort sett dagligen med till exempel en kött- eller grönsaksröra och bakas med sädesslaget teff. Teff växer framför allt i Etiopien. Det går att delvis ersätta med andra typer av säd. Rätten äts sedan traditionellt med höger hand. (källa)
  3. År 2019 gav Schibbye ut reportageboken Jakten på Dawit på förlaget Offside Press. Boken handlar om den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sedan år 2001. (källa)
  4. Teff är ett afrikanskt sädesslag. Det traditionella etiopiska och eritreanska brödet injera bakas av teff. (källa)
  5. 1137 till 1879 e.Kr. styrdes mycket av de centrala delarna av det nuvarande eritreanska höglandet av det kristna kungariket Medri Bahri (havets land). Riket styrdes av en Bahri Negus eller Bahri Negash (havets kung) som ofta växlade sina allianser mellan de andra kristna abessinska rikena och deras kringliggande muslimska rivaler. Låg- och höglandsbefolkningen låg ofta i fejd med varandra om makt och inflytande, där olika riken eller dynastier löpande försökte inta och ena hela regionen. (källa)
  6. "Historiska kyrkor" är en ibland förekommande gemensam benämning för de kristna kyrkor som hävdar en obruten historisk tradition tillbaka till Jesus och apostlarna. Dessa kyrkor har alltså inte uppkommit genom någon reformation. Till dessa kyrkor hör till exempel den Romersk-katolska kyrkan, den Ortodoxa kyrkan, den Koptisk-ortodoxa kyrkan, den Syrisk-ortodoxa kyrkan den Etiopisk-ortodoxa kyrkan och den Eritreansk-ortodoxa kyrkan. (källa)
  7. Eritreansk-ortodoxa kyrkan: Patriarken över hela Eritrea. (källa)
  8. Eritreansk-ortodoxa kyrkan. (källa)
  9. Ali Said Abdella, Eritreansk politiker, utrikesminister 2000-05, avlider. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.