Fitta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fitta, varianter, uttal och böjningar av fitta

Fitta synonym, annat ord för fitta, vad betyder fitta, förklaring, uttal och böjningar av fitta.

Synonym till fitta

Andra språk

Fitta på Engelska

  • cunt

Hur används ordet fitta

  1. I svenskan som talas i Sverige är könsrelaterade eller sexuellt grundade svordomar mindre vanligt. I finlandssvenskan är dock den direkta översättningen av "vittu!", "fittan!" inte ovanlig. I engelskan är ett ord som ofta används "fuck!", som betyder "knulla". På senare tid har könsrelaterade svordomar blivit vanligare bland svenska ungdomar. Exempel på svenska könsrelaterade svordomar är "kuk" eller "fitta". (källa)
  2. Könsord är ord av slangkaraktär som syftar på könsorgan, vanligen av grövre karaktär, på svenska exempelvis kuk, fitta och mutta. Könsord används ofta som skällsord eller svordom. I bland annat Sverige under 1900-talet har könsord av många ansetts som "fulare" än "vanliga" svordomar. Könsord är också vanligt som klotter på offentliga toaletter, till exempel på skolor, restauranger och sportanläggningar. Dock används könsorden idag allt oftare i såväl massmedia som i litteraturen och därvid inte bara i den enklare litteraturen. Språkforskaren Karin Milles har i sin bok Kung Karl och kärleksgrottan undersökt hur könsorden speglar stereotypa könsroller och där kvinnans könsorgan beskrivs eufemistiskt medan mannens organ ofta beskrivs i maktmetaforer. (källa)
  3. Enligt Nationalencyklopedins ordbok är ordet fitta känt åtminstone sedan ca 1650. Ursprunget är omstritt, men det kan komma från ett ålderdomligt ord för "något svällande", besläktat med "fet" men även med isländskans fita, "fet vätska" eller bara "fett". En annan tolkning är att det hör ihop med det fornsvenska fitja (jämför Fittja), "våt ängsmark", "strandäng", "sumpmark". En annan teori är att ordet härletts ur det fornskandinaviska ordet fuð i betydelsen "vulva". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.