Fixera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fixera, varianter, uttal och böjningar av fixera

Fixera synonym, annat ord för fixera, vad betyder fixera, förklaring, uttal och böjningar av fixera.

Synonymer till fixera

Vad betyder och hur uttalas fixera

Fixera uttalas fix|era och är ett verb -de.

Fixera betyder:

Ordformer av fixera

Aktiv

fixera
infinitiv
fixerar
presens
fixerade
preteritum
fixerat
supinum
fixerande
presens particip
fixera
imperativ

Passiv

fixeras
infinitiv
fixeras
presens
fixerades
preteritum
fixerats
supinum

Perfekt particip

fixerad en
~ + subst.
fixerat ett
~ + subst.
fixerade den/det/de
~ + subst.

Fixera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Fixera på Engelska

 • determine, fix, define - fix (set) prices
 • stare hard (look fixedly) at - she fixed me with a stare

Hur används ordet fixera

 1. Konstsimmare använder gelatin för att fixera håret under träning och tävling, detta eftersom det kalla vattnet inte löser upp gelatinet. Även punkare och andra subkulturer använder gelatin för att få sina frisyrer att hålla formen under en längre tid. (källa)
 2. Gipsning utförs vid bland annat benbrott, en metod för att fixera benen under läkningsprocessen. (källa)
 3. Hyvelbänk, snickarbänk eller slöjdbänk är en typ av arbetsbänk som används av snickare för att fixera trästycken av olika slag och därmed underlätta arbetet. Den består av en arbetsplatta och oftast en eller två spännanordningar avsedda att fästa arbetsstycken med. (källa)
 4. Hårsprej (även hårspray) används för att fixera en färdig frisyr i en viss form för att få den att bibehålla sitt utseende längre. Hårsprej finns på sprejburk och sprutas vanligtvis mot håret från ett avstånd av ungefär 30 centimeter. (källa)
 5. Ett hårspänne är ett spänne avsett för att hålla hår på plats, antingen för att hålla hår borta från ögon och ansikte eller för att fixera en frisyr. Ibland fyller de främst en dekorativ funktion. (källa)
 6. Bondböna är en upprätt ettårig ört med parbladiga blad. Blommorna sitter i klasar från bladvecken och är vita med svarta fläckar. Hos bondbönor är baljan bred och platt, och bönorna ligger fodrade med mjuk, vit vaddliknande vävnad. Själva fröna är också breda och platta, ljusgröna. Liksom andra ärtväxter kan bondböneplantor genom symbios med bakterier av släktet Rhizobium fixera det kväve de behöver. (källa)
 7. För den medfödda varianten med felställda ben och förkortade senor är den mest erkända behandlingen den s.k. Ponseti-metoden, efter Dr Ignacio Ponseti, som utvecklade metoden under 1950-talet. Behandlingen genomförs med början så tidigt som möjligt, gärna under barnets första levnadsdagar, och går ut på att med handkraft trycka barnets felställda fot mot ett så anatomiskt riktigt läge som möjligt (redressering) och sedan fixera läget med gips. Med 5-7 dagars intervall upprepas behandlingen och vanligtvis uppnås normalställning i foten efter cirka sex veckor. Oftast krävs att hälsenan förlängs, vilket utförs med ett enkelt hälsenesnitt under behandlingens sista veckor. Då gipsningarna avslutats får barnet en plastskena, en så kallad ortos, som håller foten i läge. Denna används dygnet runt fram tills barnet börjar gå själv. Sedan barnet lärt sig gå används ortosen endast nattetid upp till ca fyra års ålder, men upp till sju års ålder är inte onormalt. (källa)
 8. När man knypplar använder man hela tiden två par pinnar där två olika förflyttningar av pinnarna är möjlig, "korsning" och "vridning". Dessa kan sedan kombineras till "enkelslag", "vävslag" och "dubbelslag". Genom att kombinera de olika slagen bildas mönster. Man använder också nålar för att fixera spetsen. I de flesta områden knypplar man med stöd av ett mönsterunderlag – ett knyppelmönster, som är en schematiskt ritad bild över trådarnas rörelse genom spetsen med markeringar för var nålarna som fixerar trådarna skall placeras. Men man kan också knyppla på fri hand. Det innebär att de nålar som fixerar trådarna sätts med hjälp av ögonmåttet. Att knyppla på frihand skall inte förväxlas med att knyppla fritt, då man utifrån en ritad skiss som underlag knypplar helt utifrån egen fantasi och med otraditionella material. (källa)
 9. Svetstång (låsbar, för att fixera detaljer vid svetsning). (källa)
 10. y = kx + m äräta linjens ekvation där x är variabel, y är funktionsvärde medan k och m är parametrar. För att få en rät linje i xy-planet måste man först välja och fixera värden för parametrarna. Om de varierade medan man räknar ut olika punkter på linjen, skulle linjen inte bli rät. Den skulle inte ens bli likadan från gång till gång. Vitsen med att införa parametrar är att generalisera ekvationen så att den kan användas för att beskriva i stort sett vilka räta linjer som helst. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.