Folk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder folk, varianter, uttal och böjningar av folk

Folk synonym, annat ord för folk, vad betyder folk, förklaring, uttal och böjningar av folk.

Synonymer till folk

Vad betyder och hur uttalas folk

Folk uttalas folk och är ett substantiv -et; pl. folk.

Ordformer av folk

Singular

folk
obestämd grundform
folks
obestämd genitiv
folket
bestämd grundform
folkets
bestämd genitiv

Plural

folk
obestämd grundform
folks
obestämd genitiv
folken
bestämd grundform
folkens
bestämd genitiv

Folk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Folk på Engelska

 • folk, people - theatre people, ordinary (humble) people, very popular, loved by the people, crowd, he wanted to make people laugh, there were a lot of people at the station
 • folk - folk dance, dialect, national (popular) culture, popular medicine, national (traditional) costume, folk music
 • people - migration, population census, master race, genocide, referendum, the Swedish people
 • people

Hur används ordet folk

 1. När Harry Styles fick en roll i krigsfilmen "Dunkirk" var det många som höjde på ögonbrynen. Filmens regissör Christopher Nolan slog tillbaka kritiken. – Jag såg en trovärdighet i Harry som gjorde att han fick rollen. I mina ögon gör han en äkta insats i filmen och jag hoppas att folk ser det, sa Christopher Nolan till Nöjesbladet. "Dunkirk"-regissören tippas även att regissera nästnästa James Bond-film med premiär 2022. Den filmen kommer inte att ha Daniel Craig i huvudrollen som James Bond. Med tanke på Nolans hyllande av Harry är det inte helt omöjligt att vi kommer att få se en ung Harry dyka upp i smoking på bioduken med en skakad men inte rörd draja i handen. (källa)
 2. Det är lite nytt och folk frågar om vi är här för att promota ett datorspel. Det är vi ju självklart inte. Framför allt inte nu under de här tydliga reglerna från SVT, de avtalen har ju vi skrivit på i ett tidigt skede, säger Mia Stegmar. (källa)
 3. När firandet var i full gång på efterfesten kollade sångerskan sin mobil och möttes av meddelanden och kommentarer om att folk inte tyckte att hon var värd priset. (källa)
 4. Humorgruppen Stallet bildades i Malmö 2013 av Elin Thomasdotter, Linn Mannheimer, Anni Tuikka, Isabella Posse Boquist och Isabelle Riddez. Den här kvällen är de fyra på scen, och gör entré sjungande en vårsång som tranor på väg mot Sverige. Mäktiga vingar. En främmande fågel ansluter till flocken, på premiären är det William Spetz och senare väntar bl a Helena Bergström, Babben Larsson, Fredrik Lindström och regissören Sissela Kyle. Stallet har tidigare gjort bland annat "Trettiplus" i SVT och "Alla hästar hemma" där de hade gäster. Den här föreställningen löper snabbt och elegant. Allt är inte lika roligt, men de har en sympatiskt hög lägstanivå. De längre sketcherna har en poäng värd att vänta på. En av de bästa inleds med en gårdsstädning i den där sortens bostadsrättsförening där folk granskar sina grannar, men kanske inte är så omtänksamma som de tror. En del nummer är rappt korta, och alla på scen har varsin monolog. Ofta av det skruvade slaget.Återkommande skildras medelklassmänniskoapan som i ett naturprogram på tv. En berättarröst iakttar neutralt iskallt hur varelserna beter sig i gruppen.Här finns också några kul nummer som driver med svenskars lust/förmåga att prata engelska. I det bästa möter vi en mycket auktoritär guide på ett konstmuseum. Stallet har starka sångröster men är kul när de mimar också. En höjdare är deras rockgrupp som inte bara spelar luftgitarr utan luft-allting. Uppiggande oförutsägbart. (källa)
 5. Det kan ge ger en allvarlig lunginflammation och vi har en hel del fall där folk blivit riktigt sjuka och får vårdas på intensiven med respirator, säger Marianne Alanko Blomé. (källa)
 6. Bruket att uppta i barns ställe går synnerligen långt tillbaka i tiden och har förekommit hos de flesta folk. Den moderna etnologiska forskningen har jämfört adoptionen med rättsverkningarna av de s.k. gruppäktenskapen, där barnen tillhörde hela gruppen gemensamt, men efter hand upptogs i dess särskilda familjer utan hänsyn till biologiskt släktskap. Grunden till ett dylikt upptagande var inte bara önskan att ha barn, utan framför allt att förplikta den adopterade att utföra den religiösa offertjänst, som tillhörde familjen och som ofta stod i sammanhang med föreställningarna om livet efter detta och den avlidnes ro i graven. (källa)
 7. Galaterna utgjordes av tre olika folkstammar: trokmer, tolistobogier och tektosager. Dessa tre folk styrde efter förlusten mot Pergamon över sina respektive områden mer eller mindre på egen hand och kom under 000-talet f.Kr. att utvecklas till romerska vasaller och Galatien inlemmades som en provins i det romerska riket år 25 f.Kr. (källa)
 8. Nygammalt - TV-program med stort inslag av folk- och gammeldans. (källa)
 9. Gascognare, invånare i Gascogne, är troligen ett ursprungligen baskiskt folk. (Gasc- är samma ordstam som bask-). De romaniserades under tidig medeltid och har fram till våra dagar talat en särpräglad, av baskiskan starkt påverkad, variant av occitanskan. I dag är de nästan helt förfranskade och språket är på väg att försvinna utom i den spanska Arandalen, där det är officiellt språk vid sidan av spanska och katalanska. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.