Fragmentarisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fragmentarisk, varianter, uttal och böjningar av fragmentarisk

Fragmentarisk synonym, annat ord för fragmentarisk, vad betyder fragmentarisk, förklaring, uttal och böjningar av fragmentarisk.

Vad betyder och hur uttalas fragmentarisk

Fragmentarisk uttalas frag|ment|ar|isk [-ta´-] och är ett adjektiv -t -a.

Fragmentarisk betyder:

Ordformer av fragmentarisk

Böjning (i positiv) fragmentarisk en ~ + subst. fragmentariskt ett ~ + subst. fragmentariska den/det/de ~ + subst.

Fragmentarisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet fragmentarisk

  1. I Europa har kalligrafin en mer fragmentarisk historia med den medeltida bokkonsten (The Book of Kells, The Book of Durruw, The Lindisfarne Gospels) som en höjdpunkt, även om den aldrig kom att utvecklas till en konstform i sig själv på det sätt som den gjorde i Östasien. Efter medeltiden har den arabiska kalligrafin haft ett direkt inflytande på barockens snirklig utformade dokument. (Se till exempel Jan van der Velde d.ä..) Både i den islamiska och i den Europeiska konsthistorien avses med kalligrafi pennskrift. Efter boktryckarkonsten har kalligrafin i väst fått en allt mer underordnad roll men lever vidare i till exempel namnteckningar. Graffitikonstens tags och dess okonventionella behandling av bokstavsbilden i Wildstyle visar på ett helt nytt område för kalligrafins utveckling, och här kan man istället tala om ett kraftigt uppsving i nutiden. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.