Migrationsminister Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder migrationsminister, varianter, uttal och böjningar av migrationsminister

Migrationsminister synonym, annat ord för migrationsminister, vad betyder migrationsminister, förklaring, uttal och böjningar av migrationsminister.

Vad betyder och hur uttalas migrationsminister

Migrationsminister uttalas migr|at|ions|min|ister och är ett substantiv.

Ordformer av migrationsminister

Singular

migrationsminister
obestämd grundform
migrationsministers
obestämd genitiv
migrationsministern
bestämd grundform
migrationsministerns
bestämd genitiv

Plural

migrationsministrar
obestämd grundform
migrationsministrars
obestämd genitiv
migrationsministrarna
bestämd grundform
migrationsministrarnas
bestämd genitiv

Migrationsminister är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet migrationsminister

  1. Sverige har periodvis haft en inrikesminister. Sedan den 27 juli 2017 är Morgan Johansson justitie- och inrikesminister, placerad på Justitiedepartementet, i regeringen Löfven I. Tidigare har det funnits svenska inrikesministrar 1947-1973 samt 1996-1998. Från 1998 till 2014 fanns en migrationsminister som sorterade under Justitiedepartementet och som handlade vissa inrikesdepartementala frågor. I Norge och Danmark ansvarar idag justitieministern för säkerhets- och polisfrågor och indenrigs- og sundhedsminister i Danmark ansvarar i stället för socialpolitiska frågor. I Schweiz handlägger inrikesministern, som benämns förbundsråd och chef för inrikesdepartementet, social- utbildning- och kulturpolitiska frågor. (källa)
  2. Invandrarminister var tidigare det statsråd i Sveriges regering som handlade invandrar- och flyktingärenden. Statsrådet var placerat i arbetsmarknadsdepartementet. Från 1996 är posten uppdelad på en integrationsminister och en migrationsminister. Se även biträdande arbetsmarknadsminister. De första att handlägga ärenden rörande invandring- och flyktingfrågor var Ulla Lindström, som följdes av Camilla Odhnoff. (källa)
  3. Migrationsminister är den minister i ett lands regering som ansvarar för migrations- och asylpolitik. I Sverige sorterar migrationsministern under Justitiedepartementet. Före 1996 handlades dessa frågor av invandrarministern. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.