Migrationspolitik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder migrationspolitik, varianter, uttal och böjningar av migrationspolitik

Migrationspolitik synonym, annat ord för migrationspolitik, vad betyder migrationspolitik, förklaring, uttal och böjningar av migrationspolitik.

Vad betyder och hur uttalas migrationspolitik

Migrationspolitik uttalas migr|at|ions|pol|it|ik och är ett substantiv.

Ordformer av migrationspolitik

Singular

migrationspolitik
obestämd grundform
migrationspolitiks
obestämd genitiv
migrationspolitiken
bestämd grundform
migrationspolitikens
bestämd genitiv

Migrationspolitik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet migrationspolitik

  1. Är det rätt – att som ungerska medier ofta gör – porträttera Sverige som ett skräckexempel vad gäller migrationspolitik. (källa)
  2. Den invandrarpolitik som antogs 1975 utgör bakgrunden såväl till integrationspolitiken som till dagens migrationspolitik. Redan då ingick det i politiken att underlätta invandrarnas anpassning till det svenska samhället. Utgångspunkten var emellertid att de i möjlig utsträckning skulle stödjas i att behålla sin ursprungliga kultur, vilket ansågs underlätta integrationen. (källa)
  3. Migrationspolitik är det sakpolitiska område som rör frågor om invandring och utvandring i en stat. Debatten kring ämnet förs i regel om hur mycket och på vilket sätt människor tillåts flytta över gränser. Idén att människor fritt skall få flytta, är emot själva idén att ha en migrationspolitik. Ofta kopplas ämnet till andra politikområden så som skatter, brott, nativitet och jordbrukspolitik. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.