Migration Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder migration, varianter, uttal och böjningar av migration

Migration synonym, annat ord för migration, vad betyder migration, förklaring, uttal och böjningar av migration.

Synonym till migration

Vad betyder och hur uttalas migration

Migration uttalas migr|at|ion och är ett substantiv -en -er.

Migration betyder:

Ordformer av migration

Singular

migration
obestämd grundform
migrations
obestämd genitiv
migrationen
bestämd grundform
migrationens
bestämd genitiv

Plural

migrationer
obestämd grundform
migrationers
obestämd genitiv
migrationerna
bestämd grundform
migrationernas
bestämd genitiv

Migration är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet migration

  1. Invandring eller immigration är en form av mänsklig migration och avser inflyttning och stadigvarande bosättning av utrikes född person i ett land. Vanligen inkluderar statistiken även personer som fötts i landet och återvänder efter att ha bott en längre tid i ett annat land. Den person som invandrat kallas invandrare eller immigrant. Inrikes född person som har en eller två utrikes födda föräldrar kallas andra generationens invandrare. Utländsk bakgrund avser person som själv är utrikes född eller som har två utrikes födda föräldrar. (källa)
  2. En del invandrarspråk kan ha talats länge i ett land, till exempel har migration från Tyskland till Sverige förekommit åtminstone sedan medeltiden. Skillnaden mellan invandrarspråk och minoritetsspråk är alltså inte självklar. (källa)
  3. Migrationspolitik är det sakpolitiska område som rör frågor om invandring och utvandring i en stat. Debatten kring ämnet förs i regel om hur mycket och på vilket sätt människor tillåts flytta över gränser. Idén att människor fritt skall få flytta, är emot själva idén att ha en migrationspolitik. Ofta kopplas ämnet till andra politikområden så som skatter, brott, nativitet och jordbrukspolitik. (källa)
  4. Från sent 1800-tal spreds jiddisch till USA som ett resultat av judisk migration och i New York utvecklades en jiddischspråkig dagspress med en omfattande upplaga (som existerar ännu idag fast med den dagliga utgivningen numera reducerad till veckovis). Inom den sionistiska rörelsen debatterades livligt om jiddisch eller den nyskapade moderna hebreiskan skulle bli det officiella språket. (källa)
  5. Den orientaliska dansens rörelser är sprungna urgammal folktradition från länderna i norra Afrika och Mellanöstern. Enligt muntlig tradition har den rest till Egypten med de folk som senare kom att kallas romer ("zigenare", "gypsies" vilket kommer av en felaktig uppfattning om att de kom från Egypten), vars ursprung finns att hitta i nutidens Rajastan. Den migration som förde dem till bland annat Egypten, där de kallas ghawazee, fortsatte enligt denna teori längs med Medelhavets norra och södra kust. Flamenco sägs enligt samma teori vara resultatet av ett möte mellan de moriska och sydeuropeiska grenarnas dans- och musiktradition. (källa)
  6. Migration (migrering) kan avses. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.