Monster Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder monster, varianter, uttal och böjningar av monster

Monster synonym, annat ord för monster, vad betyder monster, förklaring, uttal och böjningar av monster.

Synonymer till monster

Vad betyder och hur uttalas monster

Monster uttalas monster äv. monstr|um och är ett substantiv monstret; pl. monster, best. pl. monstren.

Monster betyder:

Ordformer av monster

Singular

monster
obestämd grundform
monsters
obestämd genitiv
monstret
bestämd grundform
monstrets
bestämd genitiv

Plural

monster
obestämd grundform
monsters
obestämd genitiv
monstren
bestämd grundform
monstrens
bestämd genitiv

Variantstavning singular

monstrum
obestämd grundform
monstrums
obestämd genitiv

Monster är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Monster på Engelska

  • monster

Hur används ordet monster

  1. "Han" är väl egentligen ett "det", en utomjordisk superorganism kallad "symbiot" som ser ut som en stor bit aggressivt slajm. Men när den via snaskig symbios har tagit sig in i en kompatibel värd, i det här fallet den avdankade reportern Eddie Brock (Tom Hardy), skapas en överjordiskt stark varelse med förmåga att skifta natur mellan monster och människa. (källa)
  2. Gorgoner (av grek. gorgós "fruktansvärd) var i grekisk mytologi tre kvinnliga monster med hår av giftiga ormar. De tre gorgonerna var systrarna Medusa, Stheno (Steino) och Euryale som var döttrar till gudarna Forkys och Keto. Av systrarna är Medusa den som är mest känd och den av systrarna som blir dräpt av hjälten Perseus. Medusa är också den enda av systrarna som är dödlig, Stheno och Euryale beskrivs som odödliga. Den som såg någon av gorgonerna skulle enligt myten direkt förvandlas till sten. Zeus och Athenas sköld Aigis är prydd med ett gorgonhuvud. I konsten framställdes gorgonerna antingen som vedervärdigt fula, eller i senare antik konst, ofta sköna men med av smärta förvridna drag. (källa)
  3. Indra var en krigargud som var den starkaste och den störste krigaren av alla och han hade bland annat förmågan att återuppliva krigare som fallit i strid. Han beskyddade människorna och gudarna från ondska och han höll demonerna i schack. Liksom många andra mäktiga gudar var även Indra ursprungligen en stormgud som förknippades med åskan och sades förgöra monster (i första hand Vritra) och färdas över himlen i en gyllene vagn, dragen av tiotusen hästar. Indra tillbads också som regngud. Han beskrivs som rödhårig och avbildas med antingen två eller fyra armar. Allt detta sammantaget gör att han troligen har samma mytologiska ursprung som Tor i nordisk mytologi (se Urindoeuropéer). Förutom dessa likheter med Tor som åskgud så hade Indra en klubba (vajra) som han framkallade blixtar med. Han framställs ofta ridande på en stor vit elefant (Airavata). Förutom dessa kännetecken som nämnts känns Indra igen på att han bär med sig en krok, en snäcka, ett svärd, en snara och en regnbåge. (källa)
  4. 2010: Johanna Löwenhamn, Tiger Tape, Paper, Peter Broderick, Paper, Pascal Pinion, Promise and the Monster. (källa)
  5. I grekisk mytologi var Karybdis ett monster som förvandlade sig till en malström för att försöka krossa sjömän, där ibland Odysseus, mot klippdemonen Skylla. Edgar Allan Poe skapade i novellen "En nedfärd i Malströmmen" (A Descent into the Maelstrom) (1841) en något överdriven föreställning om tidvattenströmmen Moskenstraumen, en kraftig cirkulerande ström utanför Lofoten vid norska kusten. Särskilt i den engelskspråkiga världen har Poes berättelse kraftigt påverkat den allmänna uppfattningen om malströmmar. Stavningen maelstrom, som är i bruk i engelska, har blivit en ofta förekommande beteckning i populärkulturen. Även Jules Vernes skildring i En världsomsegling under havet (1870) har påverkat mångas uppfattning. (källa)
  6. Ett monster eller odjur är en missbildad och skrämmande varelse, och/eller fiktiv varelse som inte tillhör någon känd art. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.