Neurofysiologi synonym, annat ord för neurofysiologi, vad betyder neurofysiologi, förklaring, uttal och böjningar av neurofysiologi.

Vad betyder och hur uttalas neurofysiologi

Neurofysiologi uttalas neuro|fysio|logi och är ett substantiv.

Neurofysiologi betyder:

Ordformer av neurofysiologi

Singular

neurofysiologi
obestämd grundform
neurofysiologis
obestämd genitiv
neurofysiologin
bestämd grundform
neurofysiologins
bestämd genitiv

Neurofysiologi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet neurofysiologi

  1. Biomedicinsk analytiker (BMA) är sjukvårdspersonal som utför diagnostiska analyser. Det kan exempelvis vara biokemiska analyser av olika kroppsvätskor så som blod, urin och ledvätska. Det finns också en grupp biomedicinska analytiker som utför och ibland tolkar undersökningar inom klinisk fysiologi, nuklearmedicin och klinisk neurofysiologi. Det är i Sverige en legitimerad yrkeskategori som tjänstgör vid laboratorier och fysiologiska enheter inom laboratorieinriktad forskning, inom laboratoriemedicin och med fysiologiska patientundersökningar. De flesta biomedicinska analytiker finns inom sjukvården både på kliniska laboratorier och inom forskningsenheter. Yrkesgruppen kan vara verksam vid laboratorier inom kemi, mikrobiologi, patologi, immunologi, molekylärbiologi, transfusionsmedicin eller enheter för klinisk fysiologi, klinisk neurofysiologi, nuklearmedicin och ultraljudsdiagnostik. (wikipedia.org)
  2. Neurofysiologi är en avdelning inom neurovetenskapen och fysiologin som omfattar nervsystemets funktion(er). Mycket neurofysiologisk forskning syftar till att studera hur nervceller kommunicerar via transmittorsubstanser och synapser. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Neurofysiologi Synonymer Betyder Uttal