Neurokirurgi synonym, annat ord för neurokirurgi, vad betyder neurokirurgi, förklaring, uttal och böjningar av neurokirurgi.

Vad betyder och hur uttalas neurokirurgi

Neurokirurgi uttalas neuro|kir|urgi och är ett substantiv.

Ordformer av neurokirurgi

Singular

neurokirurgi
obestämd grundform
neurokirurgis
obestämd genitiv
neurokirurgin
bestämd grundform
neurokirurgins
bestämd genitiv

Neurokirurgi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Neurokirurgi översättning

Engelska

neurosurgery

Hur används ordet neurokirurgi

  1. En läkare eller tandläkare som är utbildad inom kirurgi kallas kirurg. Ett flertal olika specialiteter inom läkaryrket sysslar med kirurgi och utför operationer på kroppens organ. De specialister som vanligtvis kallas kirurger, är ofta allmänkirurger och sysslar framför allt med sjukdomar i buken. Det finns dock ett flertal undergrupperingar inom allmänkirurgin, bland annat endokrinkirurgi, traumatologi, bröstkirurgi och kolorektalkirugi. Andra kirurgiska specialiteter är ortopedi, gynekologi, urologi, neurokirurgi, thoraxkirurgi, kärlkirurgi, barnkirurgi, handkirurgi, plastikkirurgi, käkkirurgi, öron-näsa-hals och ögonkirurgi. (wikipedia.org)
  2. Neurokirurgi kallas den specialitet som ägnar sig åt att operativt åtgärda förändringar i det centrala nervsystemet och dess angränsande delar. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Neurokirurgi Synonymer Betyder Uttal