Neurologi synonym, annat ord för neurologi, vad betyder neurologi, förklaring, uttal och böjningar av neurologi.

Vad betyder och hur uttalas neurologi

Neurologi uttalas neuro|logi [-gi´] och är ett substantiv -n.

Neurologi betyder:

Ordformer av neurologi

Singular

neurologi
obestämd grundform
neurologis
obestämd genitiv
neurologin
bestämd grundform
neurologins
bestämd genitiv

Neurologi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet neurologi

  1. Internmedicin har subspecialiteterna hematologi, kardiologi, nefrologi, gastroenterologi, endokrinologi, lungmedicin och allergologi. Akutmedicin är sedan 1 maj 2015 en egen enskild basspecialitet. Reumatologi och infektionssjukdomar är också enskilda basspecialiteter medan neurologi är en neurologisk speicalitet. (wikipedia.org)
  2. Fagius, Jan (red.): Neurologi, s 93-95. Liber 2006 (wikipedia.org)
  3. Neurologi är en gren av medicinen som behandlar sjukdomar i nervsystemet. Dock kan begreppet även mena på studiet av nervsystemet i helhet. En läkare som är specialist i området kallas för neurolog och är utbildad för att diagnostisera, behandla och hantera patienter med neurologiska sjukdomar. Många neurologer är inblandade i klinisk forskning, kliniska prövningar men även grundforskning och kallas för neuroforskare. Psykologer kan genomgå en specialistutbildning och då bli neuropsykologer. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Neurologi Synonymer Betyder Uttal