Oaptitlig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder oaptitlig, varianter, uttal och böjningar av oaptitlig

Oaptitlig synonym, annat ord för oaptitlig, vad betyder oaptitlig, förklaring, uttal och böjningar av oaptitlig.

Vad betyder och hur uttalas oaptitlig

Oaptitlig uttalas o|apt|it|lig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av oaptitlig

Böjning (i positiv) oaptitlig en ~ + subst. oaptitligt ett ~ + subst. oaptitliga den/det/de ~ + subst.

Oaptitlig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Oaptitlig på Engelska

  • unappetising

Hur används ordet oaptitlig

  1. Jäsning av socker till alkohol vid vinframställning innebär alltid att koldioxid (kolsyra) frisätts. Koldioxiden har den egenskapen att den är mycket löslig i vatten (som vin till stor del består av), vilket utnyttjas i mousserande viner. Man utgår alltid från ett basvin (där kolsyran från den första jäsningen förgasats). Vid bland annat champagneframställning är basvinet oftast en blandning av viner från olika druvsorter och olika vingårdar, där fördelningen ger det slutliga vinet dess speciella karaktär och kallas cuvée. I vissa av de vanligen förekommande metoderna genomgår basvinet en andra jäsning, där man stänger inne den resulterande kolsyran under övertryck och binder den till vätskan i det mousserande. På så sätt skapar man koldioxidinnehållet i det som ger bubblorna. De döda jästcellerna bildar dock en fällning, som ofta bidrar med tilltalande aromer till det mousserande men ser oaptitlig ut. Den måste där avlägsnas innan vinet distribueras. (källa)
  2. 1943 närmade sig arméns anskaffningsdivision Hershey rörande produktionen av konfektyrchoklad med förbättrad smak som ändå skulle vara värmetålig. Efter en kort tid av experiment började Hershey producera Hershey's Tropical Bar. Den kakan var mer lik vanlig choklad både i smak och form än den tidigare chokladkakan. I vikt räknat, överträffade produktionen av kakan alla andra produkter från Hersheys fabrik i krigstid, inklusive Ration D Bar. Även om försök att återfå den sötade smaken var något sånär lyckad fann många soldater chokladen seg och oaptitlig. Den fungerade dock väl som ett snabbt mellanmål i fält, eller vid byteshandel. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.