Oasis Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder oasis, varianter, uttal och böjningar av oasis

Oasis synonym, annat ord för oasis, vad betyder oasis, förklaring, uttal och böjningar av oasis.

Vad betyder och hur uttalas oasis

Oasis uttalas oas|is [oa´-] oböjligt och är ett substantiv.

Oasis betyder:

Ordformer av oasis

Singular

oasis
obestämd grundform
oasis
obestämd genitiv

Oasis är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet oasis

  1. Under 1990-talet började indiepopen i allt större skala krypa in på försäljningslistorna med band som till exempel Primal Scream, och det hela exploderade så småningom med britpop-vågen. Dessa band var liksom sina föregångare oftast gitarrbaserade med rötterna i 1960-talets pop och grupper som Oasis och Blur var mer än tydliga med sina influenser från till exempel Beatles och The Kinks. Just Oasis och Blur växte sig till Storbritanniens mest framgångsrika, så det ursprungliga betydelsen i ordet indiepop som skulle peka mot ett alternativ och ett utanförskap kan sedan dess kännas urvattnat. (källa)
  2. Oasis var ett brittiskt rockband, bildat 1991 som The Rain som sedan blev Oasis. Bandets frontfigurer var bröderna Liam och Noel Gallagher. Med 70 miljoner sålda album i världen är bandet mest känt för sina två första plattor Definitely Maybe och (What's the Story) Morning Glory?, med låtarna Wonderwall, Live Forever och Don't Look Back In Anger. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: