Oas Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder oas, varianter, uttal och böjningar av oas

Oas synonym, annat ord för oas, vad betyder oas, förklaring, uttal och böjningar av oas.

Vad betyder och hur uttalas oas

Oas uttalas oas [oa´s] och är ett substantiv -en.

Oas betyder:

Ordformer av oas

Singular

oas
obestämd grundform
oas
obestämd genitiv
oasen
bestämd grundform
oasens
bestämd genitiv

Oas är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Oas på Engelska

  • oasis

Hur används ordet oas

  1. Oas är en vattenkälla i en öken. En oas uppkommer genom att en grundvattenström når jordytan. Ibland finns det mycket växter omkring som lever extra bra då vattnet är så nära och växterna slipper att ha långa rötter som når till grundvattnet. En oas behöver inte bara vara en liten vattenkälla med några palmer utan kan vara flera kilometer med palmer och vattendrag. (källa)
  2. Parken intill katedralen heter Parc de la Mar och är en oas att strosa runt i. Den rymmer både en anlagd sjö och ett par kaféer. Den bästa delen av Palmas gamla stadsmur ligger utmed Parc de la Mar. (källa)
  3. Huset Saud återvände till makten redan efter några år efter en återuppbyggnadsperiod av landet. Det andra saudiska riket varade till 1891 då det dukade under för dynastin Rashid som härskade över ett stort område runt oasen Ha'il i Najd i nordvästra delen av Arabiska halvön. (källa)
  4. De flesta berber är bofasta jordbrukare och lever antingen i bergstrakterna i närheten av Medelhavet eller vid en oas. Tuaregerna i södra Sahara var dock nomader och chaouia brukade valla sin hjordar mellan bergen och låglandet. (källa)
  5. Det orala allergisyndromet (OAS) är ett syndrom som i Sverige framförallt uppträder hos björkpollenallergiker, när de äter nötter eller frukter som de är överkänsliga för. Det handlar om så kallad korsallergi. (källa)
  6. En figurin föreställande en liknande hund från den Ptolemaiska dynastin (305-30 fvt) har hittats vid arkeologiska utgrävningar i oasen al-Fayyūm i Egypten, den finns på British Museum. En vas daterad till 500 fvt. från den etruskiska staden Volci anses avbilda en hund av detta slag. Aristoteles (384–322 f.K.) nämnde dvärghundar som i latinsk översättning blev Canis Melitæus. Dessa beskrivs i John Caius (1510–1573) De Canibus Britannicis 1570, det första hundlexikonet. När denna bok översattes till engelska 1576 blev rasnamnet Maltese. (källa)
  7. I Sverige var ungdomsarbetslösheten hög i mitten av 1970-talet, vilket bidrog till punkrockens framsteg. Genom punkrocken speglades en besvikelse på samhället. Band som Ebba Grön, KSMB och Kriminella Gitarrer var pionjärer på den svenska punkscenen. En av de första punkskivorna i Sverige var Oasen - En dag måste nånting hända när allt slår in. Sentida svensk punk representeras av exempelvis Rebuke. (källa)
  8. Oasen - En dag måste nånting hända när allt slår in. (källa)
  9. Det forna Mecka var en oas vid handelsvägen förökelse och kryddor från södra Arabiska halvön och som ledde vidare till Egypten med förgreningar såväl till Jeddah som till Persiska viken och Mesopotamien. Platsen utvecklades efter hand under romersk och bysantinsk tid till ett viktigt handels- och religiöst centrum. Klaudius Ptolemaios (omkring 100—170) nämner en stad Makoraba i det inre av Arabien som länge har ansetts vara staden Mecka. Sedan slutet av 1900-talet har emellertid identifikationen av Makoraba med Mecka ifrågasatts. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.