Predestination Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder predestination, varianter, uttal och böjningar av predestination

Predestination synonym, annat ord för predestination, vad betyder predestination, förklaring, uttal och böjningar av predestination.

Vad betyder och hur uttalas predestination

Predestination uttalas pre|de|stin|at|ion och är ett substantiv -en.

Ordformer av predestination

Singular

predestination
obestämd grundform
predestinations
obestämd genitiv
predestinationen
bestämd grundform
predestinationens
bestämd genitiv

Predestination är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet predestination

  1. Medan renässansen och upplysningen framhävde människans värdighet och förnuft, betonade jansenisterna Guds allmakt. De upptog Augustinus lära om den gudomliga nåden som endast tillkommer de utvalda (jfr predestination) och vände sig särskilt mot jesuiternas själavård. En som starkt sympatiserade med rörelsen var Blaise Pascal. (källa)
  2. Som den reformerta protestantismens "centraldogm" har man ofta och, i varje fall vad den äldre tiden beträffar, med en viss rätt betraktat dess predestinationslära. I överensstämmelse med Calvins åskådning heter det i en av de reformerta bekännelseskrifterna, "Consensus Genevensis". (källa)
  3. Konkordieformeln (latin Fo'rmula conco'rdiæ "endräktsformeln") är den del av Konkordieboken som skrevs sist, 1577. Här finns bland annat den luthersk-ortodoxa synen på utkorelsen (s.k. enkel predestination) formulerad. (källa)
  4. Predestinationsläran är den teologiska ståndpunkt som hävdar att människans liv på jorden och livet efter detta är förutbestämt av en allsmäktig gud, eller att Gud utväljer vissa människor till frälsning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.